White boy Rick, 2018

0
White boy Rick cineclub sabadell

Dijous 20 de juny del 2019
Cineclub Sabadell. Plaça de l’Imperial
20.00 i 22.30 h
Entrada: 6 € / Club Week&: 5 €

White boy Rick, 2018

De: Yann Demange
Durada: 110 minuts
Format: DCP

Sinopsi:
Narra la història real de l’adolescent Richard Wershe Jr., conegut com ‘White boy Rick’, que es va convertir en la dècada dels 80, a l’edat de 14 anys, en l’informant infiltrat per l’FBI més jove de la història.

Repartiment: Richie Merritt, Matthew McConaughey, Bel Powley, Jennifer Jason Leigh

“Wershe va créixer en el lumpen. El seu pare els va educar a ell i la seva germana en un barri que era un niu d’addictes al crac mentre es guanyava la vida venent armes al domicili familiar. Quan el petit Rick tenia vuit anys, ja sabia com fer servir una pistola. En tot cas, quan els agents van trucar a la seva porta el 1984, no va ser per detenir a ningú; volien detalls sobre alguns sospitosos del barri. El pare va dir no saber res però el fill, amb només 14 anys, coneixia totes les dades. No és que ell estigués implicat en el tràfic; simplement era un xaval espavilat. I així és com Richard Wershe es va convertir en el confident més jove de la història de l’FBI.

Poques setmanes després, ja estava en contacte amb els criminals més importants de la ciutat. Posar la vida d’un nen en risc no era precisament un mètode autoritzat pels federals, però no volien prescindir dels seus serveis: era un xivato molt bo. De fet, massa bo; tant que la seva informació va deixar al descobert una conspiració política i policial a gran escala, que va motivar la detenció de 18 policies. Delatar delinqüents era una cosa; treure a la llum els draps bruts dels servidors públics era una altra molt diferent” (El Periódico).

-Publicitat-