Arnau Tordera i Magí Canyelles, Les cançons seran sempre nostres

0
cançons sempre nostres fresc festival sabadell

Dimarts 9 de juliol 2019
Amfiteatre Espai Cultura. D’En Font, 1
21.30 h
Entrades: 20 € / compra online

Arnau Tordera i Magí Canyelles, Les cançons seran sempre nostres

Les cançons tradicionals, al llarg dels anys, han recollit històries, inquietuds i sentiments de la gent, que les ha après, transformat i transmès de generació en generació. Aquestes músiques han perdurat i arribat als nostres dies perquè en algun moment van esdevenir populars, i potser avui, el gran repte de la música i la cançó tradicionals és precisament recuperar aquest caràcter popular i transversal –mainstream, díriem avui- que han anat perdent degut als processos de folklorització que han patit. Cal que normalitzem aquest repertori, el nostre patrimoni immaterial musical, i que no el deixem caure en l’oblit, perquè un poble que canta mai no mor, i volem cantar convençuts que les cançons seran sempre nostres!

Les cançons seran sempre nostres vol connectar els móns de la música d’arrel, partint de materials tradicionals, i de la música moderna/contemporània, amb un tractament del repertori atrevit i estèticament trencador, la conjunció d’instruments tradicionals i elèctrics i la utilització moderna de la veu i de recursos electrònics.

Arnau Tordera és compositor, guitarrista i cantant conegut com a líder del grup Obeses i per les seves propostes innovadores en el camp compositiu, i Magí Canyelles és tenorista i multiinstrumentista, impulsor de diversos projectes musicals i multidisciplinaris que comparteixen l’objectiu de normalitzar la música i instruments tradicionals.

El repertori de partida és una selecció de les cançons recollides al llibre Explica’m una cançó – 20 cançons tradicionals catalanes, de Jaume Ayats (músic, etnomúsicòleg i actual director del Museu de la Música), en què l’autor explica els orígens, els usos i algunes curiositats de cadascuna de les peces seleccionades. Inclou cançons tan conegudes -i d’història tan desconeguda per la majoria de nosaltres- com La filadora, Rossinyol que vas a França oEls Segadors, traient a la llum l’origen eròtic del nostre himne.

INTÈRPRETS

Arnau Tordera , guitarra i veu
Magi Canyelles, tenora
Joana Gumí, violí i acordió diatònic
Arnau Burdó, veu, teclats i electrònica
Maribel Ribero, veu i contrabaix
Antoni Font, direcció escènica

Espectacle inclòs al XX Festival Internacional de Música de Sabadell

Premi Teresa Rebull 2018 al Millor projecte de producció musical en Cultura Popular i Tradicional

 

-Publicitat-