La Torre Itaim, projectada per l’estudi barceloní b720 Fermín Vázquez Arquitectes, ha rebut el premi al millor edifici del món otorgat pels CTBUH Annual Awards, dins la categoria fins a 100 metres. Aquests premis reconeixen projectes innovadors i sobretot aquells que contribueixen a la sostenibilitat.

Es tracta d’un edifici de 123 apartaments de petit format (uns 30 m2) en una torre de 85 m d’alçària a l’entorn de Faria Lima a  São Paulo,  un barri en profunda transformació. El projecte buscava maximitzar l’espai i la funcionalitat i va respondre al repte de generar una terrassa equivalent per a cadascun dels apartaments i de disposar de vestíbuls i espais comuns (squash, piscina interior, restaurant, sala social…)

El plantejament de la Torre Itaim és considerar cada unitat residencial com una casa independent, amb espais oberts i tancats. És a partir d’apilar cada mòdul que s’assoleix l’alçària total de l’edifici.

Aquest projecte competia amb obres com The Opus (Dubai) de Zaha Hadid Architects o Emblem ( Sydney) de BVN Architecture Studio, entre d’altres.

Bona setmana
Torre Itaim. Estudi b720
Torre Itaim. Estudi b720
-Publicitat-