Descobreix la Festa Major que t’espera! Sabadell 2019

0
festa major sabadell bebe musica

Del 6 al 9 de setembre de 2019
4 dies. 253 espais. 282 activitats. 100 entitats


Una Festa Major que és fruit d’un procés participatiu on hi col.laboren entitats i totes les persones que hi estiguin interessades (t’hi pots apuntar aquí), on hi trobaràs propostes culturals i lúdiques, on hi té un pes important la festa tradicional, Una Festa Major que té un accent volgudament feminista, tal com s’explica al programa. S’ha posat èmfasi en la perspectiva de gènere i s’ha tingut en compte la representativitat de les manifestacions culturals produïdes i interpretades per dones.
La música que ens espera
  • Bebe, Corazón (Dissabte 7, Espai Concert, Eix Macià, 23.30 h)

Bebe va llançar Corazón ara fa un any, una na explosió de color creada juntament amb l’artista colombià Bull Nene i el productor Tainy. Entre tots han aconseguit crear un nou so, que inclou el reguetón, sense que perdi la personalitat i el carisma que la caracteritzen.

  • Obeses. Fills de les estrelles (Dissabte 7, Espai Concert, Eix Maciá, 20.00h)

Tornen els herois, torna la revolució, torna l’excel·lència, torna el grup de culte de l’escena musical catalana. El cinquè disc d’estudi de la banda, Fills de les estrelles és un disc d’una ambició artística inaudita.

  • Judith Nedermann. Nua (6 setembre, Plaça Sant Roc. 22.30 h)

“Nua” (Satélite K, 2018) un disc on es despulla. Un disc que explora el pas a l’etapa adulta mirant i integrant la infància, no defugint-la. Cançons que celebren els cicles que ens proposa la vida, regits per les benvingudes i els comiats. Pop, folk i música del món es fusionen sota la producció de Pau Figueres per servir onze cançons originals i dues versions, una tradicional ibèrica i una cançó de Fito Páez.

  • D’kantaka, Karime Amaya & State Flamenco (Diumenge 8, Plaça Sant Roc, 22.00 h)

Karime Amaya. La neboda neta de Carmen Amaya ens porta el seu flamenc tradicional de gestos contundents i taconeig ferm, amb detalls actuals, perquè el què ella planteja és una evolució flamenca. Actuarà amb Vicente Corts a la guitarra, David Bermúdez al piano, Isaac Vigueras a la percussió, Nene Maya al contrabaix i Joaquín Gómez, el follet i el pirata cantant, en un espectacle del millor del panorama actual.

festa major sabadell 2019 música

També ens espera

La Nit Electrònica amb Candela Roots, 31 Fam i Flashy Ice Cream i Blanca Ross. Música a l’Estruch amb Cronopios i Jazzwoman.
Rhapsody in Blue amb la Banda de Música de Sabadell. Albercocks, Set de música electrònica amb Yansi Soler i Estel Boada, Santa Salut, Los Ganglios.
La Nit de les Barraques (Mabel Flores & La Kanyagó, Roba Estesa, Can Canalla, Espectacle a peu de carrer).
Xocolata Express en viu
Concert de la Coordinadora de Músics (Firewood Band, Salada Group)
A l’Envelat, Quintet Macelo Mercadante (milonga-tango argentí), Orquestra Celta de Barcelona, Orquestra Sabor Cubano, Electric World & Funk (tribut als mítics Earth Wind and Fire).
A la Plaça Vallès, Havaneres Ultramar i Cavall Bernat. Cantada de Corals Gent Gran.
De punta a punta de la ciutat, els Escamots de l’OSV, música acústica, Balls Tronera.

La Festa Major tradicional

Dijous 5 inici de festa amb l’Animalada (18 a 1h. Passeig, sopar, cervavila, pregó de Barraques) per donar pas al Despertar de la Festa Major (divendres 6 a les 18h Plaça Sant Roc) amb el tradicional concurs de voltes del ball del rodet, cercavila de gegants i capgrossos, pilars, cercavila de diables, el pregó a càrrec de Mirna Lacambra, presidenta i fundadora de l’Associació Amics de l’Òpera de Sabadell, l’espectacle inagural i el Sabaflaix gegant.

Trabucaires, versots, castellers, ball de la bola, cercavila infernal, Tabalada, Mercat del foc, havaneres, puntaires, plantada degegants, Saballut de Ferro, concert de corals, cervavila gegant, Castell de focs i fi de festa amb Hotel Cochambre.

La Festa de punta a punta

En diferents trams, jocs tradicionals, jocs esportius, espectacles itinerants, música en acústic, tallers, pati de contes, cervavila i concentració de 600.
Fires, exposicions, activitats infantils, tallers, jocs.

La festa esportiva

Campionats i torneigs d’escacs, de tennis, de pàdel, d’esquaix, tennis taula, billar pool, futbol, tir amb aire comprimit, bàsquet, Streetball 3×3, la 41a Cursa Popular, la 14a Mitja Marató, la 1a Mitja Marató per relleus, 7a cursa dels 14, 14a Cursa popular infantil, batejos de submarinisme, Zumba al carrer, gimcana, passejada de bicicletes i patins.

Els balls a l’envelat

Nit de Tango Milonga, taller de sardanes, ballada country, racó popular amb sopar popular i ball amb Carlos Caro i l’Orquestra Sabor Cubano, festa irlandesa amb l’Orquestra Celta de Barcelona, classe de swing, vespre de swing amb els Whoopee Hoppers, A Ritme de Funk, Sarau amb danses al carrer, taller de sevillanes amb Clemen Sevilla, Sardanes.

festa major 2019 sabadell

Aquí tens el programa complet per remenar i triar.

Bona Festa Major!

 

-Publicitat-