L’OSV obre temporada amb La Cinquena de Beethoven

0
cinquena beethoven sabadell osv

Divendres 20 de setembre 2019
Teatre la Faràndula. República, 33
20.30 h
Entrades: 14, 22, 26 € / compra online

La Cinquena de Beethoven, Orquestra Simfònica del Vallès

Probablement una de les simfonies més conegudes de tota la música clàssica

Aquesta simfonia va tenir una llarga gestació, entre 1804 i 1808, quan Beethoven ja s’acostava a la quarantena i estava immers en un intensíssim procés creatiu, un cop va assumir que quedaria sord per a la resta de la seva vida.

El 1813, l’escriptor romàntic alemany E.T.A. Hoffmann escrivia: “Com aquesta meravellosa composició, en un clímax que puja sense parar, porta a l’oient imperiosament a entrar al món dels espais infinits. I fins l’acord final, que serà incapaç de sortir d’aquest món espiritual meravellós, on el dolor i l’alegria ho abracen harmoniosament!”.

Sota la direcció de Salvador Mas, antic titular, entre d’altres orquestres, de l’OBC, l’Orquestra Simfònica de Dusseldorf i l’Orquestra Ciutat de Granada, escoltarem l‘Obertura Egmont (1810), la Simfonia N. 5 (1808) i la Cantata per la mort de Josep II (1790) amb la participació de la soprano Ulrike Haller i el baix Robert Holzer com a solistes, i el Cor Jove de l’Orfeó Català liderat per Esteve Nabona.

Ulrike Haller, soprano
Robert Holzer, baix
Cor Jove del Palau de la Música Catalana
Salvador Mas, director

-Publicitat-