El fotògraf Fred Herzog (21 setembre 1930–9 setembre 2019) va ser conegut pel seu ús inusual del color als anys cinquanta i seixanta, en un moment en què la fotografia d’art s’associava gairebé exclusivament a les imatges en blanc i negre. El fotògraf canadenc va treballar gairebé exclusivament amb la pel·lícula de diapositives Kodachrome durant més de 50 anys. En aquest sentit, les seves fotografies es poden veure com una figuració prèvia dels fotògrafs New Color dels anys setanta.

L’editorial alemanya Hatje Cantz  ha editat recentment el llibre Fred Herzog. Modern Color, on recull més de 230 imatges inèdites. El crític especialitzat en fotografia Hans Michael Koetzle escriu “el color com a mitjà d’expressió autònom, però sense sensacionalisme. Com a informació addicional amb un efecte estètic colateral”. I destaca la coherència poc usual, artísticament persuasiva, innovadora i perspicaç de l’obra de Herzog.

Un fotògraf apassionat i molt curiós que va triar la fotografia documental (sense saber ni que aquesta paraula existia) perquè li encantava passejar pels carrers de Vancouver, mirar les botigues de segona mà, observar la gent, la publicitat. El què més l’atreia era la vitalitat del carrers.

Fred Herzog black man pender, 1958
color
Fred Herzog. Red Stockings, 1961
-Publicitat-