City for sale, Barcelona en venda

0
city for sale sabadell documental

Dimarts 15 d’octubre 2019
Cineclub Sabadell. Cinemes Imperial
20.00 h

City for sale (2018) de Laura Álvarez Soler
País: Espanya
Durada: 80 minuts

CINEMA DOCUMENTAL. 50 ANYS DE LLUITA DEL MOVIMENT VEÏNAL DE SABADELL
En col·laboració amb la FAVS. Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell

A través de quatre famílies de Barcelona vivim les conseqüències de la turistificació i la gentrificació a la capital catalana. Dia a dia, mentre molts veïns són expulsats de les seves cases, els barris de Barcelona van perdent la seva essència. Com podrem evitar-ho?

Barcelona és un dels epicentres turístics més importants d’Europa. El 2018 la ciutat va rebre més de 30 milions de turistes, liderant així el rànquing de les ciutats més visitades d’Europa. Aquest nou rècord històric confirma la tendència creixent i imparable de l’arribada en massa de turistes a la ciutat. Nombrosos estudis constaten que aquest turisme i l’especulació immobiliària que comporta, està fent malbé la vida veïnal de Barcelona, expulsant gradualment els veïns i veïnes de les seves cases i barris.

Una reflexió que ens revela el costat més humà d’un problema que ja no és només social, sinó també polític i econòmic.

La directora

Laura Álvarez és llicenciada en Periodisme (UPF, Barcelona) i graduada en Periodisme Internacional (University of Sydney) i Estudis Internacionals (Goldsmiths University of London). Va començar la seva carrera en el camp audiovisual el 2006. Durant aquest temps ha tocat moltes tecles, tot i que majoritàriament s’ha centrat en la creació de continguts per la televisió. Amb una trajectòria ja consolidada en l’àmbit de la televisió, el 2014 va començar una etapa com a editora de programes, un treball que actualment combina amb col·laboracions com a productora de continguts d’actualitat per plataformes internacionals, com Bloomberg TV o Vice HBO. City For Sale és el seu primer llargmetratge documental.

-Publicitat-