Quan era petita volia ser escriptora. No tant perquè m’agradés inventar històries sinó perquè em fascinava la idea de poder treballar des de qualsevol lloc. Ara, les tecnologies digitals permeten que aquest somni idíl·lic sigui molt més fàcil i que hi hagi molta gent que es desplaci pel món amb el seu portàtil i molt poc equipatge i d’això en faci un estil de vida.

Són els anomenats nòmades digitals. Persones que viatgen mentre treballen. Però la idea no és desplaçar-se constantment d’un lloc a l’altre, sinó més aviat instal.lar-se allà on interessi durant una temporada. I convertir aquest lloc, en casa.

Si el nomadisme és defineix com aquella manera de viure itinerant de grups que es desplacen d’un lloc a un altre cercant condicions de vida millors, el nomadisme digital té per objectiu buscar noves experiències vitals, escapar de la rutina, conèixer gent diferent, aprendre d’altres cultures…

Això permet que aquella idea d’un món global estigui molt més a prop i que les fronteres geogràfiques, en certa manera, es dilueixin.

Bona setmana

 

Fotografia: Gemma Cascón
-Publicitat-