Oriol Maspons (1928-2013), va exercir un paper clau en la renovació del llenguatge fotogràfic a Espanya a les dècades de 1950 i 1960, primer des de l’àmbit de la fotografia amateur i des de 1957 com a professional. Contrari a la concepció de la fotografia com un objecte de contemplació estètica, Maspons va defensar la fotografia aplicada o útil.

Va formar part de l’anomenada gauche divine, heterogeni grup de joves intel·lectuals i artistes, models, cineastes, escriptors i arquitectes, que a finals de la dècada de 1960 es van rebel·lar a Barcelona contra la cultura oficial franquista. Davant de la seva càmera van posar els seus principals protagonistes i va retratar els seus escenaris.

Oriol Maspons, la fotografia útil és el resultat de la investigació realitzada sobre el fons que el fotògraf va dipositar al Museu Nacional el 2011: més de 7.000 fotografies en paper, negatius i documents. Es tracta de la primera gran retrospectiva del fotògraf barceloní i que ha estat comissariada per Cristina Zelich. Un total de 540 imatges, moltes de les qual són inèdites o molt poc vistes i que es podran veure al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) fins el 13 de gener de 2020.

Resultado de imagen de oriol maspons"
Oriol Maspons. Retrat Elsa Peretti, 1966. Museu Nacional d’Art de Catalunya, dipòsit de l’artista, 2011
Bona setmana
-Publicitat-