Coriolà, de William Shakespeare, a la Quartera

0
Coriolà sabadell teatre Shakespeare

Divendres 15 i dissabte 16 novembre 2019
Quartera. Comte Jofre, 30
21.00 h
Entrades: Can Capablanca / reserva online

Coriolà, de William Shakespeare

Un dels Shakespeare menys conegut, menys representat i menys difós però alhora un dels més apreciats i aplaudits per espectadors i crítica. Parla d’un dels homes més poderosos de l’antiga república romana però alhora un dels més odiats pels seus conciutadans. La brillant maquinària tràgica, com tant sovint en Shakespeare, ens deixa una obra memorable i digna de ser recordada sovint, encara que es representa més aviat poc.

Direcció: Tom Colomer
Traducció: Joan Sellent

Sinopsi

En una Roma primitiva —gairebé tribal— assolada per la fam, la guerra i el descontent del poble en destaca un home, d’una de les famílies patrícies més nobles, Caius Marci, per la seva excel·lència bèl·lica. Ara bé, el seu odi quasi intrínsec cap al poble baix, la classe plebea, li posarà les coses molt difícils per a aconseguir el seu permís per a fer-lo cònsol. La seva incapacitat política, que xoca amb la gran destresa militar, el força a sortir de la ciutat per a atacar-la, per a salvar-la.

Intèrprets:

Marc Tresserras Caius Marci
Bernat Borràs Tul·lus Aufidi
Lluís Saus Meneni Agripa
Sandra Cohenbatch Volúmnia
Jan Casablancas Sicini
Maria del Valle Brutus
Àfrica Romero Virgília
Enric Saus Comini
Fèlix Colomer Titus Larci
Marta Casablancas Valèria

Ciutadans, soldats i senadors
Marc Berbel
Laia Clapés
Mateu Colomer
Aina Coma
Ramiro Fernández
Andreu Saus
Joana Saus
Laia Saus
Mariona Saus
Clàudia Paz

Il·luminació Albert Pau
Vestuari Marta Casablancas
Maquillatge Jana Costa
Disseny gràfic Sílvia Vallhonrat
Producció externa Tània Banús

La companyia

Amfiteatre és una joveníssima companyia de teatre sabadellenca, fundada el 2015 pel director i dramaturg sabadellenc Tom Colomer i l’equip de la seva primera obra, Llestos.

Actualment Amfiteatre prepara La Trilogia del Poble, un projecte triennal que enfronta l’individu i el poble a través de tres enormes peces teatrals que seran representades a Sabadell les tres pròximes primaveres (2019, 2020, 2021). Aquest any, Coriolà.

La trilogia d’obres clàssiques i cultes és anomenada “del poble” perquè cada un dels tres espectacles està fortament lligat a la idea de poble, de ciutadà, i al tractament que històricament ha rebut la relació individu-poble o individu-societat. Malgrat aquest tret que les uneix tan fortament, les tres obres són radicalment diferents.

-Publicitat-