Turneja (2008). Cinema serbi

0
turneja cineclub sabadell

Dijous 7 de novembre del 2019
Cineclub Sabadell. Plaça de l’Imperial
20.00 h i 22.30 h
Entrada: 6 € / Club Week&: 5 €

Turneja (Turneja, 2008)

FilmoXarxa. Filmoteca de Catalunya
CINEMA PER DESCOBRIR. SÈRBIA

De: Goran Markovic
Durada: 108 minuts
Sessions: 20.00 i 22.30 h
Format: Blu-ray

Sinopsi: Any 1993, el pitjor moment de la guerra Bòsnia i Hercegovina. Un grup d’actors de Belgrad, ignorants de l’embolic en el que estan apunt de posar-se, decideixen guanyar diner ràpid sortint de gira per la Krajina Sèrbia. Aviat se n’adonaran que estan en el cor d’una guerra sagnant.

Turneja és un film antibèl·lic i conciliador que ens narra en clau de comèdia tràgica un dels conflictes més cruents de les últimes dècades. El seu director demostra que la cultura i l’art poden suposar un refugi per la humanitat, fins i tot en temps de guerra. L’estructura cíclica del film ens obliga a reflexionar sobre l´absurd còmic del patiment humà i la tendència de l’home a repetir una vegada i una altra els mateixos errors. Una pel·lícula inèdita al nostre país que ara recuperem a través de FIlmoxarxa.
Goran Markovic
Nascut a Belgrad el 1946, va estudiar direcció de cinema a Praga i després va començar a treballar per a televisió, dirigint documentals i TV Movies. El 1977 va debutar al cinema amb Specijalno vaspitanje, que va suposar un gran èxit comercial. Al llarg de la seva trajectòria ha combinat treballs per cinema, documentals, televisió i teatre. Des de 1979 ha estat professor de direcció de cinema a la facultat d´Arts Dramatúrgiques de Belgrad.
-Publicitat-