El que la Walaa vol (What Walaa Wants). Documental del mes

0
what walla wants sabadell documental

Dimecres 20 de novembre 2019
Cinemes Imperial
20.00 h
Entrada lliure. Organitza: Aula d’extensió universitària de Sabadell per a la gent gran.

El que la Walaa vol (What Walaa Wants)

Canadà, Dinamarca (2018). 86 minuts.
VO àrab, subtitulada en català.

:: La història

La Walaa és una noia adolescent que viu al camp de refugiats de Balata, a la ciutat de Nablus (Palestina). És valenta i obstinada, i ha decidit entrar a les forces de l’Autoritat Nacional Palestina. Les proves per entrar al cos policial són molt dures, però si ho aconsegueix, es convertirà en una de les poques dones policia que hi ha a Cisjordània. Encara és jove i immadura, però la resignació no forma part del seu vocabulari.

La vida de la Walaa està marcada per l’instint de supervivència i la superació de grans obstacles. Després de vuit anys, la seva mare torna de la presó, condemnada per haver ajudat un terrorista suïcida. El seu germà petit pretén imitar els seus ídols en la lluita de carrer. Tot això suposa un niu de contradiccions per als plans de futur de la Walaa.

Una pel·lícula que ens apropa a la vida d’una noia des dels 15 fins als 21 anys que, disposada a arribar fins al final, s’atreveix a qüestionar allò que està establert i a posar en dubte les estructures que l’envolten. Amb tot això, podrà finalment complir el somni de convertir-se en policia?

:: La directora

Christy Garland ha dirigit curtmetratges de ficció i documentals premiats i aclamats per la crítica. Resident a Toronto, sovint treballa amb coproduccions dels països nòrdics. Amb distribució per tot el món, les pel·lícules de Garland ofereixen un fort component dramàtic, de caràcter punyent i transformador amb temàtiques universals. The Bastard Sings the Sweetest Song (2012, Hot Docs, Sheffield) va obtenir unes crítiques excel·lents en la seva estrena internacional. La seva última pel·lícula, Cheer Up (2016, Hot Docs, DOC NYC) va ser considerada per la revista Vice com “un retrat colpidor del que significa ser dona i jove en l’actualitat”.

 :: Premis i festivals

Nominació a Millor Documental “Glashütte Original”, Berlinale – Alemanya, 2018
Premi Especial del Jurat a Millor Documental Canadenc, Hot Docs – Canadà, 2018.
Premi Margaret Mead Filmmaker, Margaret Mead Film Festival – Estats Units, 2018.
Nominació a Millor Pel·lícula, Millor Fotografia i Millor Edició, Canadian Film Awards – Canadà, 2019.
Edinburgh Film Festival – Escòcia, 2018.
Cork International Film Festival – Irlanda, 2018.
Sofia International Film Festival – Bulgària, 2019.
DocsBarcelona – Espanya, 2019

:: Fitxa tècnica

irecció: Christy Garland
Edició: Michael Aaglund, Graeme Ring
Fotografia: Christy Garland
Producció: Anne Köhncke, Matt Code, Christy Garland, Justine Pimlott
Producció executiva: Signe Byrge Sørensen, Anita Lee, Waël Kabbani, Penny Charter
Música: Tom Third
So: Peter Schultz
Distribució: DocsBarcelona Distribution

-Publicitat-