La cantant calba d’Eugène Ionesco torna al Teatre del Sol

0
cantant calba sabadell ionesco teatre sol

Del 19 d’octubre al 21 de desembre 2019
Sala Biblioteca Teatre del Sol. Sol, 99
Ds: 18 i 20 h
Entrades: 12 € / reserves online

La cantant calba d’Eugène Ionesco

Després de la bona acollida de l’obra en l’anterior temporada, el Teatre del Sol reestrena la primera obra de Ionesco a la sala Biblioteca.

La cantant calba és una petita obra d’art, original i humana, que resta com una de les comèdies més divertides i, al mateix temps, més desolades del teatre occidental modern. Actualment La cantant calba es representa encara cada nit al Théatre de la Huchette, de Paris, després de mantenir-s’hi més de 60 anys consecutius. Ionesco trenca tota mena de convenció, perquè és l’anti-teatre.

Nascut el 1912 a Slatina, Romania, fill de pare romanès i mare francesa, educat fins als 13 anys a França i resident a Paris des de 1938, Ionesco ha escrit tota la seva obra en francès , i és membre des de 1970 de l’Académie Française.

Amb La cantant calba, la seva primera obra, estrenada al Théatre des Noctambules de Paris, l’11 de maig de 1950, iniciava el que hom sol anomenar, d’aleshores ençà, teatre de l’absurd.

Malgrat la reacció inicial de desconcert i protesta del públic, Ionesco aconseguí en poc temps ser acceptat i reconegut a tots els escenaris del món occidental. Actualment La cantant calba es representa encara cada nit al Théatre de la Huchette, de Paris, després de mantenir-s’hi més de 60 anys consecutius.

Ionesco trenca tota mena de convenció, perquè és l’anti-teatre. Es val de l’humor per a expressar una realitat psicològica. El sentit immediat dels mots és inconnex, però allò que ens dóna un sentit profund és el lligam amb unes realitats vives en la ment de l’espectador.
Aquest hi troba un mirall d’allò que tothom té d’insubstancial i d’incomunicable.

cantant calba sabadell ionesco teatre sol

-Publicitat-