La casa de ningú, documental d’Íngrid Guardiola

0
casa de ningu ingrid guardiola sabadell

Dilluns 9 de desembre 2019
Cinemes Imperial
19.00 h
Entrada lliure

Casa de ningú, documental

Casa de ningú és un docu-assaig que reflexiona, des del punt de vista de dues comunitats envellides, sobre la memòria, la productivitat, el treball i la seva pròpia extinció com a comunitat. La narració transcorre en una residència urbana de gent gran (Sant Andreu Palomar, Barcelona) i en una excolònia minera víctima de la despoblació i de la globalització econòmica i financera (Ciñera de Gordón). Ambdues localitat viuen cristal·litzades, com si fossin les restes d’un temps que, amb resignació, serenitat i sentit de l’humor, va desapareixent.

Íngrid Guardiola

És professora, programadora audiovisual, directora i assagista. Actualment és comissària del projecte «Soy Cámara», un laboratori de nous formats audiovisuals produït pel CCCB, i forma part del comitè de programació de la Mostra de Televisió de Qualitat de Barcelona (MINIPUT), que va dirigir del 2002 al 2018. És doctora en humanitats per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i des del 2009 és professora associada de la Universitat de Girona.

Recentment ha publicat l’assaig L’ull i la navalla (Arcàdia, 2018, Premi Crítica Serra d’Or d’Assaig 2018), on analitza com les imatges i les dades condicionen la nostra vida privada i determinen la dinàmica de l’esfera pública i de les comunitats.

 

 

 

-Publicitat-