Els tomàquets escolten Wagner. Documental del mes

0
tomaquets wagner documental sabadell

Dimecres 18 de desembre 2019
Cinemes Imperial
18.00 h
Entrada lliure

Els tomàquets escolten Wagner (When Tomatoes Met Wagner)

Marianna Economou
Grècia (2019). 72 minuts.
VO grec, francès i anglès, subtitulada en català.

La història

Els tomàquets tenen més bon gust si creixen amb la música de Richard Wagner?

Elias és un petit poble agrícola i aïllat del centre de Grècia que està morint. Però dos cosins enginyosos, en Christos i l’Aleco, s’uneixen a les àvies d’aquest llogarret per conrear tomàquets. Amb els seus coneixements i una mica d’ajuda de la música de Wagner, volen fer realitat el seu somni: exportar pots de tomàquet orgànic arreu del món.

Desafiant l’agricultura industrial i cultivant tomàquets orgànics amb llavors centenàries, venen pots de tomàquet i altres conserves fets amb un mètode poc ortodox. L’exportació de productes orgànics és un mercat molt competitiu, però l’èxit inesperat ha agafat per sorpresa tot el poble, que ha recuperat la il·lusió i ha pogut aixecar els ànims i l’economia de l’indret.

Gràcies als tomàquets wagnerians, la gent d’Elias pot entreveure un futur on s’esvaeix la crisi que fa uns anys va colpejar Grècia, encara que mai és fàcil tirar endavant i la vida pot ser tan agredolça com un pot de tomàquet en conserva. Una història entranyable sobre el poder de les relacions humanes i la importància de reinventar-se en temps de crisi.

 

La directora

Marianna Economou va estudiar Antropologia, Fotoperiodisme i Producció Cinematogràfica a Londres. Des de l’any 2000, ha dirigit i produït sèries documentals i pel·lícules independents de producció grega i coproduccions amb televisions europees com la BBC, ARTE i YLE. Ha rebut premis per The School, My Place in the Dance, Please Listen to Me, Bells, Threads and Miracles, Twelve Neighbours, Food for Love i The Longest Run, la qual va ser nominada pels Premis Europeus de Cinema el 2016. The Longest Run també va guanyar el premi VER.DI al Dok Leipzig.

Premis i festivals

Premi Fipresci a Millor Pel·lícula Grega, Thessaloniki International Film Festival – Grècia, 2019
Berlinale – Alemanya, 2019
Visions du Réel Film Festival – Suïssa, 2019
Dok.Fest Munich – Alemanya, 2019
CinéDOC Tbilisi – Geòrgia, 2019
Docaviv – Israel, 2019
Sydney IFF – Austràlia, 2019
Sarajevo IFF – Bòsnia, 2019
DocsBarcelona – Espanya, 2019

Fitxa tècnica

Direcció: Marianna Economou
Producció: Spiros Mavrogenis, Rea Apostolides, Yuri Averof
Fotografia: Argyris Tsepelikas, Marianna Economou, Dimitris Kordelas
Edició: Evgenia Papageorgiou
Disseny de so: Pavlos Christoforakos
Productores: Stefi & Linx Productions, Anemon Productions
Coproducció: Greek Film Centre
Distribució: DocsBarcelona Distribution

-Publicitat-