Vals con Bashir, mort i oblit. Documental animat

0
vals con bashir sabadell

Dilluns 16 de desembre 2019
Biblioteca Vapor Badia. Tres Creus, 127
19.00 h
Entrada lliure

Vals con Bashir. Ari Folman

Documental animat sobre la matança de refugiats palestins a Sabra i Chatila (Líban) el 1982. Aforament limitat.

Una nit en un bar, un vell amic li diu al director Ari Folman que té un malson recurrent en què el persegueixen 26 gossos. Cada nit, el mateix nombre d’animals. Els dos homes arriben a la conclusió que té a veure amb una missió que van realitzar per a l’exèrcit israelià durant la primera guerra amb el Líban a principis dels anys vuitanta. Ari se sorprèn a l’adonar-se que no recorda res d’aquest període de la seva vida. Intrigat, decideix veure i parlar amb vells amics i antics companys dispersats pel món sencer. Necessita saber la veritat sobre aquest període i de si mateix. Ari furga cada vegada més i els seus records comencen a reaparèixer mitjançant imatges surrealistes …

“Un sueño en el presente, en realidad una pesadilla que proviene del pasado, pone en marcha este vals de muerte y olvido. Ese es el pretexto del que se sirve Ari Folman para arrojar luz sobre el agujero negro de su memoria. A partir de ese punto, Vals con Bashir se precipita hacia un vacío rasgado por los ladridos de 26 perros encorajinados que amenazan desde el miedo y la rabia. Considerados por la mitología como guardianes de las tinieblas, sus ladridos despiertan la conciencia dormida del cineasta. Lo que luego se convoca es una denuncia inapelable: reconocer que seguimos viviendo en el tiempo del Holocausto” (Nodo50).

 

-Publicitat-