La traductora i poliglota Lydia Machová va estudiar la seva primera llengua estrangera, concretament l’anglès, als 11 anys. Als 15 va aprendre l’alemany i a partir dels 19 va començar una llengua nova cada dos anys: l’espanyol, el polonès, el francès, l’esperanto i el rus. Espectacular, veritat?.

Molts de nosaltres que segurament ja se’ns resisteix la primera, ens podem preguntar, quin és el secret per poder parlar tantes llengües de manera fluïda amb aquesta rapidesa?

La Lydia es va fer la mateixa pregunta. Després d’entrevistar unes quantes persones poliglotes va veure que cadascú tenia el seu propi mètode.  Uns deien que el secret estava en començar a parlar des del primer dia, d’altres que era important imitar els sons, d’altres començaven per la gramàtica.

Amb tot això, la conclusió a la qual va arribar la Lydia Machová és que tots tenen en comú una cosa: busquen passar-ho bé. Aprendre un idioma ha de ser divertit, vaja. Però això no és suficient. Si volem assolir fluidesa ens caldràn quatre coses:

Enjoyment: gaudir del procés

Effective methods: triar el mètode que a nosaltres ens vagi bé

System. És important crear un pla, perquè un cop incorporat ja formarà part de la nostra vida diària.

Patience. Si gaudim del procés els resultats arribaran sols.

La Lydia ho resumeix amb aquesta frase “es tracta de trobar un mètode efectiu que es pugui utilitzar sistemàticament durant un període de temps, de tal manera que en poguem gaudir. Així és com els políglotes aprenen idiomes en mesos, no en anys.

Bona setmana i bon aprenentatge!

 

Foto by ClairOverThere licensed under CC BY-NC-SA 2.0 
-Publicitat-