Sota l’Ossa Major. Àngels Ribé a la Tecla Sala

0
sota ossa angels ribe tecla sala

Fins el 31 de maig de 2020
Centre d’Art Tecla Sala. AV Josep Tarradellas i Joan 44  (L’Hospitalet de Llobregat)

Sota l’Ossa Major. Àngels Ribé

Prenent com a punt de partida la novel·la autobiogràfica L’enamorat de l’Ossa Major de l’escriptor polonès Sergiusz Piasecki, l’exposició ofereix, en clau de present, una lectura del treball d’Àngels Ribé que incideix en una de les seves principals línies d’investigació: la connexió emocional amb la natura.
Allunyada de qualsevol voluntat retrospectiva, la mostra convida a fer un recorregut no cronològic per l’obra de l’artista, tot establint vincles discursius i intuïtius entre peces que abasten més de cinquanta anys de dedicació a l’art. Aquesta posada en escena no només ens permet endinsar-nos en el pensament d’Àngels Ribé, sinó que ens interpel·la directament sobre les nostres pròpies relacions amb el paisatge. En definitiva, i com bé narra Piasecki, tots som cossos que caminem en la foscor. I d’això tracta «Sota l’Ossa Major», de l’èpica íntima de seguir endavant.

La trajectoria d’Àngels Ribé (Barcelona, 1943) es va inicicar als anys 60 amb accions, instal·lacions i performance a on el cos i l’espai eren els protagonistes. Als 70 l’artista es trasllada a Chicago i a Nova York, on exposa al costat d’artistes com Vito Acconci, Laurie Anderson, John Baldessari, Hans Haacke, Gordon Matta-Clark, Lawrence Weiner, Hanna Wilke, Martha Wilson o Krzysztof Wodiczko, entre altres. Als anys 80, Ribé torna a Barcelona, on reprèn el treball escultòric al qual s’incorporen neons i ferro. En els darrers vint anys, Àngels Ribé ha seguit treballant amb les mateixes temàtiques, desenvolupant un cos d’obra que s’expandeix fins al present sempre des d’aquesta comunió amb el paisatge i la natura.

Comissariat: David Armengol

-Publicitat-