La volta al món a través dels pessebres

0
volta al món pessebres sabadell
Cartell dissenyat per Belén Perea

Dissabte 30 de novembre a les 19.30 h s’inaugura la 43a Exposició de Pessebres de l’Agrupació de Pessebristes de Sabadell a l’Acadèmia Catòlica (Sant Joan, 20).
Es podrà veure fins el dimarts 14 de gener de 2020.

La volta al món a través dels pessebres

40 pessebres construïts per més de 60 artistes que s’han posat d’acord en reproduir llocs totalment localitzables en el mapa perquè els visitants poguem fer la nostra particular volta al món a través dels diferents diorames que es poden veure a l’exposició.

Un total d’11 pessebres estan localitzats a diferents punts de Catalunya, n’hi ha 5 que representen altres pobles de l’Estat i un total de 23 que estan repartits per l’estranger. Hi podrem trobar Andorra, França, Anglaterra, Alemanya, Irlanda, Grècia, Síria, Israel, Marroc, Egipte, Tanzània, Perú, l’Índia, l’Himàlaia, Japó i fins i tot un parell que s’escapen d’òrbita, un ubicat a l’Esteroide B612 i un altre perdut pel món oníric.

El Cartell

El cartell d’aquest any ha estat dissenyat per la il·lustradora sabadellenca Belén Perea, formada a l’Escola d’Art i Disseny Illa de Sabadell. Des de petita ha estat una persona apassionada pel dibuix, la natura i els treballs manuals. Ha realitzat els cartells del Vet aquí Sabadell (2018), Carnestoltes de la Creu Alta (2019), Medievàlia (2019) i més recentment per la Festa Major de Sabadell.

La base del disseny són retalls de pa que conformen el mapamundi. Antigament, els pessebres es construïen amb pa, a les cases, ja que era una forma econòmica i accessible de poder tenir-ne un.

-Publicitat-