Champán para todos. Cicle de cinema documental musical

0
champan para todos cicle cinema documental

Dijous 6 de febrer 2020
EstruchBar. Sant Isidre, 140
21.00 h
Entrada lliure

Champán para todos. Cicle de cinema documental musical.
Dirigit per Lola Lapaz

Sergio Algora (1969-2008) va fundar en la dècada dels noranta el grup de pop alternatiu El Niño Gusano, aconseguint l’èxit en l’escena independent fins a 1999, any en què la banda es va dissoldre. Després de publicar un parell de treballs amb una nova formació -Molt Poca gent- va crear La Costa Brava, amb la qual va arribar a gravar sis discos. També va publicar diversos llibres de poesia, teatre i narrativa breu, a més d’exercir d’articulista en alguns mitjans.

La mort el va sorprendre als 39 anys, mentre dormia, a causa d’una fallada cardíaca. El 2018 es compleix el desè aniversari de la seva desaparició i el documental pretén traçar un recorregut per la seva trajectòria artística -tant la musical com la literària- així com reunir algunes de les persones que el van acompanyar.

Expliquen els que el van conèixer, que quan Sergio estava de bon humor li agradava obrir una ampolla a el crit excèntric de “Avui és el meu aniversari, xampany per a tots!”.

El documental aspira a ser el just i merescut reconeixement a un pioner de la música alternativa espanyola, un avantguardista genial que va barrejar la vida i l’art amb una mirada irrepetible i amb un talent únic. Un poeta del pop. Són molts els que recorden i reivindiquen la seva figura, des de periodistes musicals (Juliol Ruiz, Jesús Ordovás) fins a companys de banda (Francisco Nixon, Ricardo Vicente, Sergio Vinadé), passant per tots aquells músics que reconeixen la seva influència (Nacho Vegas, Amaral) . El documental, més que un homenatge pòstum (cosa que no hauria agradat en absolut a Sergio), pretén recollir i compartir el llegat de tota la seva trajectòria acompanyat del seu lema més recordat: “Xampany per a tots!”.

 

Cicle de cinema documental musical

El primer dijous de mes, de febrer a juny, podrem veure al Bar de l’Estruch una mostra recull de cinc produccions recents per als amants de la música que vulguin descobrir històries apassionants i properes de l’escena independent. Sergio Algora d’El niño gusano, les “riot ladies” Pentina’t Lula, l’inesgotable Adrià Puntí, Los Salvajes i els pioners del rock a Catalunya i la cultura musical Sound System d’arrel jamaicana a la ciutat de Barcelona a partir d’una perspectiva feminista.

-Publicitat-