Llegir i dormir. O dormir i llegir. O no dormir. Llegir, llegir, llegir fins que els ulls se’ns tanquin.

Al Japó hi ha una llibreria que és un hostal. O més aviat un hostal amb format de llibreria perquè, en realitat, els llibres no es poden comprar, només llegir. Trenta llits amagats entre estanteries i una oferta d’uns 1.700 llibres, en japonès i anglès, això sí, és el que podeu trobar al Book and bed de Tokyo.

L’escriptor Jorge Carrión, parla en un article al New York Times de com les llibreries s’han hagut de reinventar en l’època d’Amazon. Han passat a ser espais de reunió amb serveis tan diversos com cafeteria, bar, tallers o allotjament.

Les presentacions de llibres també busquen fórmules creatives per oferir cada vegada alguna cosa més. A part de la presència dels autors i autores, que els toca anar “de gira”, sovint acompanyats “d’artistes convidats”, és habitual que cada acte s’acompanyi de performances, recitals, música o maridatges amb vins.

Sembla que no només busquem viure experiències quan llegim, sinó també quan comprem els llibres.

Bona setmana.
-Publicitat-