Aquesta setmana us presentem nou il·lustradores potents que fan remobori a les xarxes i sacsejen consciències en temàtiques feministes. Acaben de participar a la Marató d’il·lustradores Ecofeministes que va tenir lloc a la Fabra i Coats, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona.

Carmela Caldart

Il·lustradora brasilera establerta a Barcelona. El seu treball és “vistós, atrevit i desenfadat” i toca temàtiques necessàries com els drets de les dones, el feminisme i altres qüestions socials.
(il·lustració de portada)

Lola Vendetta

Raquel Riba Rossy (Igualada, 1990). Llicenciada en Bellas Artes a la Universitat de Barcelona (2013). Diu que mai s’ha fet il·lustradora, senzillament mai ha deixat de dibuixar. El 2014 va crear a Lola Vendetta en un moment de creuament d’idees, camins i grans preguntes existencials.

Zinteta

Cinta Tort Cartró (Torrelles de Llobregat, 1995)

Per ella el color es polític. El color entès com a alegria, com una festa.Pero també com a tendresa, com a trobada radical entre cossos que s’aprenen i celebren. El color com a eina d’activació i movilització de la nostra mirada davant d’opressions sistèmiques patriarcals. patriarcales.
zinteta.jpg

Rocío Quillahuaman (Barcelona, 1994)

Peruana de naixament, va estudiar Comunicació Audiovisual a la UB. En les seves creacions hi trobem mala bava, crítica, humor. Fa animacions i fanarts.

 

@pnitas

Il·ustradora, artivista, ciberartivista feminista.

Llicenciada en Belles Arts per la Univesitat de Barceloa. Porta quinze anys “desenvolupant projectes individuals i col·lectius, utilizant la representació de corporalitats diverses per investigar i subvertir mitjançant l’artivisme feminista el sistema racista capitalista hetero·cis·patriarcal.8m-cuadro-01

Bellina Ilustra. Melina Belén Agostini (Buenos Aires, 1989)
Des de petita ha volgut explicar amb imatges. Investiga disseny d’experiències interactives a BAU i participa en diferents àmbits de producció editorial, com tallers i fires de fanzines. I col·labora amb publicacions independents  i projectes on il·lustració i formats alternatius es mesclen.


 María Pichel

Llicenciada en sociologia i formada “intermitentment en il·lustració i dibuix. L’urbansketching m’ha fet col·leccionar llibretes com diaris personals. Viatjar m’ha mostrat que cada lloc m’evoca coses diferents, el full en blanc em confirma que la creació és infinita”.

maria pichel

Catalina Parra. Artista multidisciplinar. Il·lustradora. Barcelona

catalina parra

Daniela Efe. Il·lustració i disseny

daniela efe

 

-Publicitat-