Són dies estranys. Confusos. La situació és complexa i absolutament nova. Saber afrontar-la és tot un aprenentatge, un work in progress total. Aquests dies de confinament, tot i estar a casa, en el nostre entorn habitual i conegut, ens sentirem, de forma molt probable, totalment fora de la zona de confort.

Diu el filòsof Santiago Alba Rico que “aquesta sensació d’irrealitat es deu al fet que per primera vegada ens està passant quelcom real. És a dir, ens està passant quelcom a tots junts i al mateix temps. Aprofitem l’oportunitat, diu”.

Si ens observem com a societat, veurem formes diverses de reacció. Des del grau de compliment de les mesures preses a la manera en què vivim el confinament. Però que la cosa va de debò, a aquestes alçades no cal repetir-ho.

En aquests moments de situació extraordinària compartida ens cal ser responsables, solidaris, teixir vincles, mostrar afectes, col·laborar, compartir.

El món cultural s’ha volcat a oferir concerts, òpera, teatre, museus, revistes, en format digital obert. Els compartim amb vosaltres per si us pot interessar i perquè també els pugueu compartir.

Hem obert l’etiqueta “cultura des del sofà”, perquè ens tocarà estar confinats una bona temporada. I com que segur que surten noves propostes, les anirem publicant.

Bona setmana!

15/03/2020

-Publicitat-