Gràcies al confinament hem vist com la contaminació ha disminuit d’una manera dràstica, la natura ha guanyat terreny d’una forma espectacular i molts animals han campat lliures per zones impensables fins fa poc. Aixó ens ha de fer reflexionar.

Si bé una ciutat sense cotxes pot semblar una utopia, no ho és en absolut. Hamburg, per citar un exemple, va presentar l’any 2014 un pla urbanístic que té per objectiu eliminar la necessitat d’utilitzar el cotxe a la ciutat en un horitzó de 15 a 20 anys. De fet, el que pretén aquesta ciutat que va ser escollida el 2011 com la capital europea del medi ambient, no és només una qüestió de mobilitat, sinó millorar la qualitat de vida dels seus habitants.

La mobilitat sostenible es basa en tres qüestions fonamentals: potenciar els modes sostenibles (caminar, bicicleta i transport públic), racionalització de l’ús de l’automòbil i urbanisme responsable.

Ara és un bon moment per replantejar la mobilitat a moltes ciutats. Precisament perquè a la fase de desconfinament cal garantir les distàncies de seguretat i això no és viable amb el model actual de ciutat que tenim. Calen canvis immediats. És necessari habilitar nous espais per donar prioritat als vianants i a les bicicletes i reduir l’espai dels cotxes. I això seria bo que no fos una mesura provisional sinó que es mantingués en el temps i formés part d’una pla de futur pensant en convertir Sabadell en una ciutat més habitable.

Bona setmana
-Publicitat-