La Jacqui Kenny viu pràcticament confinada a casa seva per culpa de l’agorafòbia que pateix. És tracta d’un trastorn d’ansietat que es caracteritza per la fòbia als espais oberts o molt freqüentats. Ara que sabem què és el confinament, ens podem imaginar una mica com es pot sentir.

L’any 2016 estava passant per un moment duríssim i, tal com explica, va buscar una nova manera de connectar amb el món, un projecte creatiu que la mantingués centrada. Ella sempre havia desitjat convertir-se en fotògrafa i descobrir el Google Street View li donava l’oportunitat de capturar imatges de tot el món sense moure’s de casa. És a dir, viatjar allà on ella desitgés sense haver de patir angoixa.

Les possibilitats que se li obrien eren infinites. Allà va trobar un refugi únic i sorprenent on submergir-se amb un simple click. Va començar a navegar per països com Mongòlia, Senegal, Chile. Va trobar pobles remots, llocs polsegosos, joies arquitectòniques i persones anònimes que formaven part d’aquests paisatges. I va començar a fer captures de pantalla per preservar aquests “regnes màgics i ocults”.

The Agoraphobic Traveller

Aleshores va començar a compartir les fotografies en un compte d’Instagram, i es va adonar que hi havia molta gent que tenia un problema similar al seu. Amb més de 134.000 seguidors, el 2017 va exposar a Nova York, i el 2018 a Barcelona.

The Agoraphobic Traveller

-Publicitat-