El Museu d’Art i el Museu d’Història tornen a obrir

0
museus sabadell

Des del dissabte 13 de juny es poden tornar a visitar els dos museus municipals de la ciutat, respectant el límit de l’aforament, que és un terç de la seva capacitat.

Autoretrats al Museu d’Art

Es tracta de la recent donació realitzada per la família Dalmau Pons de disset pintures de tècniques i mides diverses, que són autoretrats de pintors sabadellencs. Adell, Antoni Angle, Antoni Marquès, Joan Bermúdez, Francesc Bernaldo, Ricard Calvo Duran, Duran, Ferran Martí, Ballestà, Lluís Molins de Mur, Miró Mainou, Murillo, P. Oller, Pere Sanromà, Trini Sotos Bayarri i Lluís Vilaplana.

La singular col·lecció va ser creada per la família Dalmau Pons a partir d’encàrrecs expressos als artistes.

El rostre humà com a objecte d’estudi és un dels gèneres clàssics de la història de l’art; quan el mateix artista s’examina o es representa no només es retrata  físicament sinó també fa un exercici lúdic, narcisista, introspectiu o autobiogràfic.

Abril de 1979. 40 anys de les eleccions municipals. Museu d’Història

La transició política de la dictadura franquista a la democràcia fou el resultat d’un procés condicionat per múltiples factors. I els moviments socials tingueren, en aquest procés i en el resultat final, una importància cabdal.

El 3 d’abril de 1979 van tenir lloc les primeres eleccions municipals de la incipient democràcia després de la caiguda de la dictadura. La victòria del PSUC a Sabadell, molt excepcional en el conjunt d el’Estat, recull gran part de la lluita obrera i veïnal, que jugà un paper determinant en l’evolució política dels anys finals del franquisme i de la Transició.

L’exposició és un breu i sintètic repàs dels esdeveniments històrics, polítics i socials d’aquest període clau que va portar a l’alcaldia de Sabadlel el PSUC i Antoni Farrés.

 

-Publicitat-