Mary Ellen Mark. Vides de dones. Foto Colectània

0

De 18 de març al 31 de juliol de 2021. Foto Colectània. Passeig Picasso, 14. Barcelona

Mary Ellen Mark va treballar com a fotògrafa documental realitzant assajos fotogràfics innovadors i intensament vivids, que exploren les realitats de la gent en situacions complexes, sovint difícils. Les protagonistes de la major part d’aquestes imatges van ser dones.

Mark va ser una pionera. La seva perspectiva es va avançar en el temps a l’enfocament actual de denúncia dels abusos soferts per les dones que han posat en relleu moviments com #MeToo. Ella els va mostrar a través de nombrosos projectes que exploren la vida de les dones en situacions difícils, doloroses i, de vegades, gairebé impossibles. Testimoni apassionada, l’obra de la seva vida va consistir a utilitzar la fotografia i el cinema per aprofundir en l’existència dels altres com una forma d’acceptar la seva humanitat i compartir-la amb una audiència més àmplia, proporcionant als seus subjectes una veu rellevant, sovint poderosa .

© Mary Ellen Mark. Tiny vestida per Halloween, Seattle, Washington, Estats Units, 1983

Exposició comissariada per Anne MorinLa seva obra es va publicar en prestigiosos mitjans internacionals com Life, New York Times, Vanity Fair, New Yorker i Rolling Stone i en els seus 18 llibres.

Exposició comissariada per Anne Morin

-Publicitat-