Els Clubs de lectura fan furor

2

Els Clubs de lectura ja fa temps que existeixen, certament, però aquest any, a Sabadell, n’hi ha més que mai. I per què tenen tan d’èxit?

En un club de lectura hi passen moltes coses. Són llocs que esdevenen punts de trobada de persones amb inquietuds i interessos similars on es parla i es conversa, s’escolta, es llegeix, es reflexiona, es comenta, es compren… Hi ha participació activa i interacció amb el grup. I el calendari marcat ajuda a crear l’hàbit de lectura que de vegades es perd si no es té una certa “obligació”.

Compartir l’experiència de la lectura és molt enriquidor, perquè ens permet ampliar punts de vista, debatre, aprendre, aprofundir. I en la vessant comunicativa ens ajuda al nostre desenvolupament personal i d’expressió, sigui en la pròpia llengua o en alguna altra (anglès, francès). Tots són punts a favor i no ens oblidem d’una qüestió important, ens ho passarem molt bé. El plaer de llegir un llibre va molt més enllà de la lectura individual, ja que s’exten a la lectura compartida.

On trobar Clubs de Lectura a Sabadell?

Les Biblioteques: tenen una oferta amplíssima. Novel·la, teatre, assaig, còmic i novel·la gràfica, idiomes, viatges, infantil i juvenil. Més info a la web

Les llibreries:

  • La Llar del Llibre organitza diversos Clubs de Lectura, com són els Dimecres negres (novel·la negra), Dylan no és l’únic (l’art de la paraula en l’univers musical), La novel·la en temps real (novetats literàries), Club de lectura juvenil (a partir de 10 anys). Més info per correu
  • Librerío de la Plata: El Club de l’Ada (literatura fantàstica, de terror, de l’absurd), Lletre menudes (per a nens i nenes de 6-7 anys), Club de lectura (amb una copa de vi), Club en Francès, La Caverna (joves a partirde 14 anys), Voces y ecos del andar femenino (pensament i obra de dones), Crispetes i lletres (a partir de 9 anys). Més info per a la web 

Entitats:

  • Òmnium Cultural. proposen un club de lectura on compartir l’experiència amb altres lectors, però també amb els autors, traductors i editors. Més info a la web  
  • Can Capablanca. Club de lectura d’assaig polític i pensament crític (té lloc a la Biblioteca Vapor Badia)
  • Escola Oficial d’Idiomes. Clubs de lectura en anglès i francès (també a la Biblioteca Vapor Badia)
  • Universitat Popular de Sabadell. Tertúlia al voltant de El manifest comunista de Marx i Engels. Dinamitza Gerad Marín. Dimarts 7 de novembre de 2017. 19.00 h. Biblioteca Vapor Badia.

Algú en dona més?

-Publicitat-

2 COMENTARIS