Quan la fàbrica tèxtil es converteix en plató fotogràfic

0

La fotògrafa sueca Pia Ulin (1965, Sundsvall) va quedar meravellada quan va veure la Fàbrica Cascón de Sabadell. L’espectacularitat de l’espai, els colors, els objectes que hi resten i sobretot la llum que entra per la teulada dentada i les finestres, la van seduir immediatament. I és que aquesta fotògrafa, que distribueix el seu temps entre el seu estudi de Brooklyn a Nova York i la seva família a Suècia, s’ha guanyat el reconeixement internacional gràcies a unes precioses fotografies d’estil de vida i interiorisme on utilitza únicament la llum natural.

Una fàbrica tèxtil ha sigut doncs una de les localitzacions escollides per al Workshop Internacional de fotografia que ha organitzat l’Internationella Skolorna Barcelona aquests dies on hi han participat fotògrafs professionals de diferents països, especialment de Suècia, i la majoria dones. A l’equip també hi formaven part dues estilistes destacades que treballen habitualment pel sector fotogràfic, l’Eli Fontarnau i Gang and The Whool que van arribar carregades de flors i objectes acuradament seleccionats que van servir d’atrezzo.

No són les primeres que s’interessen per aquesta localització única. El fotògraf italià resident a la nostra ciutat Lorenzo Mazzega hi ha realitzat més d’un reportatge de moda.

(c) Lorenzo Mazzega

El cantant Oriol Padrós ha escollit la fàbrica com a escenari per a tres dels seus videoclips: La casa per la teulada, Totes les cançons del món i Tonteries.

La productora Dos de Video hi va filmar un spot corporatiu per l’empresa Ingravika

Els temps canvien. Tot està en constant transformació. El lloc que ocupaven els telers s’ha convertit ara en un espai de creació i inspiració.

 

-Publicitat-