El Festival El Més Petit de Tots escalfa motors

0
  • De l’11 al 26 de novembre, una vintena d’activitats a 11 ciutats del territori, amb forta presència d’espectacles internacionals de països com Brasil, Dinamarca, Holanda, França o Portugal
  • S’inaugura el dissabte 11 de novembre a Sabadell amb una gran festa al carrer amb espectacles de les companyies Anna Roca, Efímer i l’artista berlinès JOHNman
  • Els dies 17, 18 i 19 de novembre el festival programa una trobada internacional professional a l’Estruch, per generar una espai de relació, intercanvi i networking.

Falta menys d’un mes perquè comenci l’esperat festival internacional d’arts escèniques El Més Petit de Tots, dedicat als nens i nenes entre els 0 i 5 anys, i atenció que les entrades ja són a la venda. Un festival que aquest any aposta per oferir al públic una nova mirada. Tal com afirma la seva directora Eulàlia Ribera, “és un espai per acompanyar els nens a desenvolupar l’esperit crític i el sentit comú. És un àmbit de llibertat de pensament. I això ens porta a aquesta nova mirada que busquem, aquesta altra manera de viure”.

El Més Petit de Tots és un festival de referència, singular i únic, que programa peces que difícilment es poden veure a cartelleres teatrals convencionals. Espectacles amb una durada i una concepció de l’espai diferents i aforaments reduïts, on tot es viu molt intensament.

El festival compta un any més amb la complicitat d’artistes d’arreu del món que aposten, sobretot, per l’exploració de nous llenguatges i disciplines. Com a novetat, aquest any s’inaugurarà amb una gran festa al carrer. Una qüestió de “tossuderia”, assegura l’Eulàlia Ribera, que ha de permetre “apropar les arts escèniques a nous públics”.

Aquest any destaca la forta presència de companyies i espectacles internacionals: A gruta da garganta de la Cia. La Casa Incierta (Brasil); Besat af aebler, dirigit per Cathrine Sombsthay (Teater Nordkraft, Dinamarca); HiHaHuttenBouwers de la companyia De Stilte (Holanda)les produccions franceses Le Petit Bain de Johanny Bert  (Théâtre de Romette) i Opus 1-Blancs de la Compagnie d’à Côté; i els Concertos para bebés. Das Suites Barrocas às Mazurkas de Naragónia de Paulo Lameiro i la Cia. Musicalmente (Portugal)I finalment l’espectacle L’homme qui trace l’arc en ciel dirigit per la Cia. Forest Beats (França) i l’artista Yutaka Takei (Japó)un espectacle de gest senzill i acurat creat en residència a L’Estruch de Sabadell i que és el punt de sortida d’un llarg projecte que emprèn Yutaka Takei inspirat en el surrealisme de René Magritte i en el fotògraf japonès Shoji Ueda.

A nivell nacional es podran veure les produccions Akari de la Cia. Da.Te Danza (Andalusia); Blink Flash Duncan, un espectacle dirigit per Montse Roig i coproduït entre el Mercat de les Flors i l’Associació Blink Link Flash (Catalunya); Malebable, un viatge a través de les sensacions creat per Helena Lizari; i El secret de la Nanna, de la Companyia Anna Roca i finalment tres propostes creades per la companyia catalana Imaginart: l’experiència interactiva Little Night, la instal·lació Nius, i l’espectacle participatiu Planeta Ka, pensat per a nens d’entre 0 i 3 anys.

Sabadell, punt de la trobada internacional de professionals
Per segon any, el festival programa una trobada dirigida als professionals oberta a artistes, productors i programadors que assisteixin al festival i que té per objectiu generar una espai de relació, intercanvi i networking entre professionals del sector. Aquesta trobada congregarà a Sabadell una representació dels programadors d’Europa més importants i especialitzats en aquestes franges d’edat.

Comptarà amb la presència, entre d’altres de Laurent Dupont (director del Festival PREMÈIRES RENCONTRES), de Katariina Metsalampi (presidenta de Small Size Network) i una representació de l’Small Size Board of Directors.

  • Conferència de Carles Laredo i Laurent Dupont: L’art com a element d’inclusió social. 17 de novembre
  • Presentació del projecte LaSala entre tots, de participació de pares i educadors en la programació d’un teatre) 18 de novembre
  • Presentació del projecte BabyLab, el Laboratori de Recerca en la Infància de la Universitat Pompeu Fabra. A càrrec de Núria Sebastián. 18 de novembre

Treball en xarxa
Els espais i les ciutats que participen enguany al festival són LaSala i l’Estruch de  Sabadell, Teatre de l’Aurora d’Igualada, Mercat de les Flors de Barcelona, Teatre de l’Escorxador de Lleida, Teatre Principal d’Olot, Teatre Municipal de Benicàssim, Teatre Auditori i Teatre Mira-sol de Sant Cugat,Teatre Clavé de Tordera, Teatre Auditori de Granollers, l’Atrium de Viladecans i el Teatre el Magatzem de Tarragona. Com a novetat el festival incorpora aquest any el SAT! Sant Andreu Teatre.

El Festival compta també amb la complicitat dels teatres i biblioteques municipals que acullen tallers i conferències.

-Publicitat-