Quines són les propostes dels teatres municipals per la propera temporada?

0
propostes teatres
  • La temporada dels teatres municipals de Sabadell de gener a juny del 2018 aposta pels espectacles teatrals de gran èxit i per la consolidació de les propostes de música, dansa i circ.
  • Les entrades ja estan a la venda a la taquilla del Teatre Principal i online

Una programació que vol “reforçar la proposta teatral, consolidar l’oferta de música i teatre, com també impulsar la Vela com a espai de circ contemporani”, segons paraules de Montserrat Chacon, regidora de Cultura.

 Paraules encadenades, Calígula i Cyrano, entre d’altres

La temporada teatral s’inicia al Teatre al Principal amb l’estrena de la gira a Catalunya de Paraules encadenades, el 13 de gener. Vint anys després de la seva exitosa estrena, aquesta obra torna a escena de la mà del director Sergi Belbel i dels actors Mima Riera i David Bagés. És un dels primers textos del dramaturg Jordi Galceran –l’autor català més representat del món– i s’hi fa evident la seva capacitat de bastir un vibrant thriller psicològic i de deixar el públic clavat a la butaca amb la por i el riure barrejats.

El 10 de març la ciutat rebrà Calígula, dirigida per Mario Gas i protagonitzat per un inquietant Pablo Derqui. El pertorbador i inclassificable text d’Albert Camus es desplega amb tota la seva complexitat i posa sobre l’escenari la tragèdia de l’ésser humà que desitja, desesperadament, trobar un sentit a la vida. Absurd, patiment, brutalitat, sensibilitat i arbitrarietat es projecten al mateix temps fins col·locar l’espectador al caire de l’abisme existencial.

El director i actor Pep Tosar proposa una mirada polièdrica envers la figura de Federico García Lorca en un muntatge que enllaça música, dansa, text i imatges, i que té l’eix narratiu en un viatge en tren. Aquest muntatge arriba al Principal el 21 d’abril. Les figures més destacades del nou flamenc espanyol acompanyen Tosar: el músic i guitarrista Rycardo Moreno, el bailaor i coreògraf José Maldonado, lacantaora i actriu Mariola Membrives, i el percussionista David Domínguez. Es tracta d’un espectacle global que posa l’obra i la vida de Lorca al davant per seguir denunciant totes les injustícies que en alguns casos segueixen vigents.

El 6 de maig arriba el Cyrano de Bergerac. El dramaturg i director Pau Miró projecta la mirada en aquesta obra d’Edmond Rostand, en què Lluís Homar encarna el cèlebre personatge de nas prominent i ànima sensible, i quatre actors més l’acompanyen dalt de l’escenari per convertir un clàssic popular en un clàssic contemporani.

A L’Estruch es podrà veure Autorretrato de un joven capitalista español, escrit, dirigit i interpretat per Alberto Sanjuan, el dissabte 27 de gener. I també Perra de nadie, l’espectacle que clou la carrera de la inclassificable creadora Marta Carrasco, el dissabte 19 de maig.

Pel que fa al teatre local, el dissabte 17 de març es podrà gaudir de l’obra Ai, carai!, de la companyia Encert Teatre, i el 14 d’abril, Albert González dirigirà Un matrimoni de Boston, de David Mamet, amb les sabadellenques Fanny Bulló, Montse Vidal i Sílvia Ricart.

Dues propostes de música moderna

El 10 de febrer hi actuarà una gran banda formada per joves músics: The Gramophone Allstars Big Band. Tenen per objectiu fusionar la música jamaicana amb el jazz, el soul, el funk i el rhythm&blues. Actualment ampliat fins al format de big band, el grup compta amb disset dels músics emergents més reconeguts de les escenes jazz, ska i soul de Barcelona.

El 27 d’abril al Teatre Principal hi haurà la presentació del nou treball de Christina Rosenvinge, Un hombre rubio, disc en què la cantant madrilenya desplega el seu jo masculí, amb cançons en què agafa el rol d’un noi guitarrer, obscur, atmosfèric i, si es vol, amb un punt gamberro.

Cal esmentar també el treball que amb la música moderna treballant amb la producció i la creació mitjançant els bucs de l’Estruch i dins del camp de l’exhibició aquest 2017, el 17 de febrer es podran veure moltes de les companyies que hi assagen en una actuació gratuïta al teatre. D’altra banda, l’EstruchBar una vegada, més continuarà amb la programació de concerts que fa en el bar i que cada cop està tenint més seguidors.

La dansa contemporània, protagonista a l’Estruch

Un altre projecte destacable aquesta temporada és la producció nacional de dansa, que tancarà la gira a la nostra ciutat. El Pla d’Impuls a la Dansa que duu a terme la Generalitat de Catalunya –amb la complicitat dels equipaments escènics municipals i del Mercat de les Flors– produeix una peça de gran format escènic que es podrà veure la temporada 2017-2018 en la programació del Mercat de les Flors i en gira a 17 teatres municipals. Enguany la producció presenta un programa doble de la mà dels coreògrafs Roser López Espinosa i Thomas Noone. Ambdós coreògrafs han estat artistes residents a l’Estruch i ara retornen a la ciutat com a creadors consagrats presentant els treballs que han girat per tot Catalunya.

El dissabte 3 de febrer, tindrà lloc l’espectacle MADE IN… d’Eun-ju Shin (Corea), Emmanuel Grivet (França) i Adil Kaced (Marroc). El dissabte 24 de febrer, serà el torn de Basket Beat Band (hip-hop). El dissabte 10 de març Three Planes Collective i Isabel López presentaran En construcción. El dissabte 24 de març, HermanasGestring presentaran A Muerte. I el dissabte 7 d’abril Los Moñecos i Mauro Paganini portaran Ameba. El dissabte 28 d’abril, Anaís Nicolás presentarà Frida al teatre. I, per tancar la temporada, el dissabte 6 de maig es podrà gaudir de l’actuació de les companyies guanyadora i finalista del Premi IT Dansa.

La dansa clàssica arriba amb un clàssic: El Trencanous

La dansa clàssica arribarà al Teatre la Faràndula amb El trecanous de Txaikovski-Ivanov, el dijous 18 de gener en producció del Moscow State Ballet, que compta amb les estrelles del Bolxoi com a protagonistes, més de 40 ballarins en escena i una gran orquestra simfònica.

El Circ contemporani, marca de la casa a l’Estruch

Aquest semestre es continuarà treballant amb companyies de circ residents a Ca l’Estruch –tant a la Vela, com a la Nau B com al teatre–. Així, Du’k’to actuarà el divendres 2 de febrer i Twisting the Balacepresentaran Futuro animal el 10 de març, tots dos a la Vela. El 21 d’abril, Sabadell celebrarà el Dia Mundial del Circ amb una actuació d’Amer i Àfrica i es continuaran mostrant càpsules de circ a l’EstruchBar, a més d’organitzar 5 sessions de Circ en Família. Finalment el 3 de febrer i el 5 de maig la companyia Sifó presentarà Històries de circ, una manera molt divertida d’acostar l’espectador a la història i tracció del circ i a la vegada donar a conèixer la carpa de circ de l’Estruch.

 

-Publicitat-