Vermut Graffiti per presentar el mural de Werens al Museu d’Art de Sabadell

0
vermut graffiti werens
  • Diumenge 17 de desembre al Museu d’Art de Sabadell
  • D’11 a 14.00 h. vermut amb música i taller de graffiti per als infants
  • A les 13.00 h. presentació del mural de Werens al carrer de les Comèdies

El Museu d’Art de Sabadell recull una històrica demanda per part de diversos artistes de Sabadell encarregant una intervenció artística a Werens a la paret lateral del museu, al carrer de les Comèdies i ho celebra amb una activitat de vermut graffiti.

La voluntat és que aquest mural millori l’estètica d’aquesta llarga paret a la vegada que la converteix en un element identificatiu del museu.

Un graffiti que és símbol d’una època

Les parets del museu amaguen tresors arqueològics de gran valor per a la història de l’Street Art de la ciutat, el grup IUK va plasmar-hi vàries de les seves obres als anys vuitanta. Quasi trenta anys després aquestes parets podran tornar a tenir vida i color, amb el dibuix de diverses illes de vegetació flotant interconnectada.

Sabadell gaudeix d’una merescuda fama de bons artistes del graffiti, amb una història i identitat pròpia.

Pintar a murs, façanes, mitjaneres i portes, és una activitat que oscil·la entre la tolerància i la prohibició. Alguns d’aquests murals han estat encarregats per entitats tan públiques com privades, així es proposen concursos i premis.

Werens, representant més destacat del graffiti a Sabadell

Ramon Puig, o com se’l coneix al món del graffiti, Werens, és un dels artistes sabadellencs contemporanis més internacionals i més irreverents del moment.

Defensor del graffiti com una disciplina artística en sí mateixa, les seves ganes de donar color i vida a la ciutat grisa i trista, l’han fet recorre molt països pintant les flors que el caracteritzen.

Aquest artista, pioner de l’art urbà a Catalunya ha aconseguit l’inimaginable, i és que el seu art efímer mai mori, i que perduri per sempre. Al 2009 va publicar un llibre, titulat Florsss! On s’hi poden trobar 100 fotos de 100 flors pintades a 100 cases de Sabadell amb porta tapiada amb totxos i, a més, amb números de carrer correlatius de l’1 al 100.

Werens  fa un intens treball per a la difusió i coneixement del graffiti. Fa uns anys va muntar la seva pròpia galeria Impaktes Visuals, amb el propòsit de descobrir nous artistes que comencen i ajudar-los a difondre la seva obra. No només dins l’àmbit del graffiti sinó també de la música, amb actuacions de DJ’s. Mai té un no per a qualsevol associació que el reclami, ja sigui per col·laborar amb Salut Mental Sabadell, com per treballar amb els nois i noies del Raval , com per la organització del Festival Internacional Walls Talk, amb periodicitat anual des de l’any 2009, entre moltíssims d’altres exemples.

El Museu d’Art li dedicà l’exposició temporal WERENS. Art urbà. Obra gràfica i graffiti (2015-2016), en el marc del cicle Singulars propis artistes sabadellencs contemporanis, on es revisà tota la seva trajectòria.

-Publicitat-