Montserrat Abelló (Tarragona, 1918 – Barcelona, 2014)

Cada nit un poema.
Sobre el full solitari
la mà es mou.

Dins la quietud
contemplo la claror
vacil·lant del carrer,
i sento com si tingués
algú arran de pell,
a frec de llavis.

Si em calia escollir.
Em quedaria amb la ploma
a la mà. Mai més sola,
cada nit.

L’1 de febrer de 2018 es van complir cent anys del naixement de la poeta i traductora Montserrat Abelló. És per aquest motiu que la Institució de les Lletres Catalanes, juntament amb els hereus de la poeta i altres entitats, han impulsat l’Any Montserrat Abelló, comissariat per Laura Borràs. Des d’aquesta secció ens volem adherir a la iniciativa tot recomanant un poema seu, extret de l’antologia “Poemes d’amor” publicada per l’Editorial Denes l’any 2010.


Secció realitzada per la poeta Anna Garcia Garay

-Publicitat-