La Quartera Teatre aposta per la poesia en la programació del tercer trimestre

0
la quartera teatre aposta per la poesia

La Quartera Teatre continua fidel als seus principis d’oferir una programació de teatre polític i social amb la voluntat de crear consciència a través de la cultura i servir de plataforma des d’on poder denunciar les opressions que vivim en l’actualitat. Una sala que dona cabuda a companyies joves i emergents amb obres crítiques o alternatives.

Acaben de presentar la programació del tercer trimestre, d’abril a juny,  La més ambicionsa fins ara, ja que consta de cinc espectacles i començarà amb un minicicle especial Sant Jordi on aposten per primera vegada per la poesia.

Una altra novetat que incorporaran és la fórmula de la taquilla inversa, per als espectacles de poesia, per donar facilitats a públics més amplis. La Quartera Teatre és un projecte autogestionat. El 70% de la taquilla serveix per pagar les companyies i el 30% restant per cobrir costos.

Cal destacar també l’elevada presència femenina. Dels 5 espectacles presentats, 4 són interpretats exclusivament per dones.

Programació
  • Dissabte 7 d’abril a les 21.00h

Versaleta
Espectacle poètic musical. Dues poetes i una cantautora. Suma de tres propostes que encaixen per continguts i ideologia, poesia i cançó de territori i reivindicativa. Amb Mari Carmen Rafecas, Alba Vinyes i Marina Ràfols. Les tres originàries del Baix Penedès.

Dona foc, la dona que es crema
Dramaturgia en clau femenina a càrrec de Les Fugitives. Un projecte que té com a objectiu homenatjar la dona poeta, un espectacle rítmic i entretingut pensat tant pels amants de la poesia com pels que són més reticents a ella. Un còctel de versos amb molt de glamour.

  • 27 d’abril a les 21.00h

Alcohols
Núria Martínez Vernís i Martí Sales, dos dos rapsodes puntals de la poesia catalana contemporània que uneixen forces per donar vida a un espectacle sobre l’alcohol i la poesia que van estrenar l’any passat a la Sala Beckett de Barcelona. L’espectacle planteja l’ambivalència de la relació que sovint té l’alcohol com element de creació i alhora d’autodestrucció humana.

  • Divendres 4 maig a les 21.00 h

My low cost revolution (justificaciones del porqué soy una radical de mierda)
Un espectacle de la Fundación Agrupación Colectiva que la tardor passada va poder veure’s a la sala alternativa de Barcelona La Vilella. Una obra que reflexiona sobre la idea de revolució en els temps actuals i la frustració generacional que suposa el fet de voler canviar el món i mai no aconseguir-ho. Amb una posada en escena agosarada i trencadora. Espectacle eclèctic amb projeccions, música, dansa…

  • Divendres 1 de juny a les 21.30h

Vindicacions
A càrrec de la companyia barcelonina Trama SCCL, un espectacle en clau feminista, on les dones prenen la paraula contra el poder establert i la violència masclista, amb sentit de l’humor i crítica.

La Quartera Teatre fa una valoració força positiva de la temporada. La sala va consolidant-se a la ciutat i en un futur volen col·laborar més amb companyies de Sabadell i introduir una línia de programació paral·lela amb espectacles dirigits a també al públic familiar.

-Publicitat-