Novetats del Fresc Festival 2018: més espectacles i un segon escenari

0
novetats del fresc festival 2018
  • La segona edició del Fresc Festival tindrà lloc del 24 de juny al 26 de juliol.
  • Hi ha 33 espectacles programats de música, teatre, escena familiar i cinema a la fresca.
  • Alberto Sant Juan, Roger Mas, Quimi Portet, Manu Guix, Gemma Humet, Lou Rois, Dani Nel·lo, les companyies Obskené i Dei Furbi i La Vella Dixieland, entre d’altres,  actuaran al Festival.
Més espectacles i un segon escenari, novetat destades del Fresc Festival 2018

En aquesta edició s’han programat 33 espectacles, 7 més que l’any passat, amb la probabilitat de que la xifra augmenti amb noves incorporacions. D’aquests, 18 són de música, 7 de teatre, 4 d’escena familiar i 3 de cinema. Entre ells n’hi haurà 3 amb entrada gratuïta. Per a tota la resta, les localitats ja estan a la venda.

L’Amfiteatre dels Jardins de l’Espai Cultura Sabadell continuarà sent el recinte principal, per als grans espectacles, i com a novetat aquest any s’habilitarà un nou escenari, anomenat Espai Epidor, per a propostes de més proximitat entre els artistes i els espectadors i amb un format més flexible. Hi haurà recitals musicals i sessions de contes, que es podran seguir mentre es pren una consumició.

La programació, una combinació de grans noms de l’escena amb artistes de Sabadell i el Vallès

Pel que fa a la programació, es combinen grans noms de l’escena amb espectacles de  d’artistes i companyies professionals de Sabadell i el Vallès. La Nit dels Musicals de Sabadell serà l’espectacle inaugural. Entre els noms destacats hi trobem artistes com l’actor Alberto Sant Juan, que presentarà el seu espectacle España ingobernable, Quimi Portet (Festa Major d’Hivern), Manu Guix (Després de tot), Roger Mas (Parnàs) i el saxofonista Dani Nel·lo, que actuarà acompanyant la Big Blues Band de Barcelona.

En l’apartat musical, destaquen espectacles com Connexions, de Guillem Roma, Jazzcàntic, amb Manel Camp i Gemma Abrié; el grup MàiaToni Xuclà i Gemma Humet, Marina BBFace i La Vella Dixieland. També es podran veure Els colors del mar, protagonitzat pel Cor Infantil de la Unió de Granollers acompanyat de la cantant terrassenca Gemma Humet; i Tenors, una proposta a cavall entre la música i el teatre ideada i protagonitzada pel sabadellenc Ezequiel Casamada. El Fresc també dedicarà una de les seves vetllades a la fresca al grup Coldplay, amb la banda tribut tarragonina Coldday.

Pel que fa al teatre, podrem veure també Fuenteovejuna, la multipremiada versió de la comèdia de Lope de Vega ideada per la companyia Obskené. I La flauta màgica, de la companyia Dei Furbi, una adaptació humorística, desenfadada i molt teatral de l’òpera de Mozart.

Pel que fa a l’escena per a tots els públics es podran veure Mister Parfum, de Festuc Teatre; Tot sol… i núvol, de la companyia Lepuant; El petit Dalí, d’Únics Produccions; Dékoncert de la companyia Solfasirc i Contes del Japó de Yoshi Hioki.

Companyies de Sabadell

Il·lús Teatre estrenarà l’espectacle Viuràs en el meu vers sota direcció de Jordi Fité. Un recull de poemes de Shakespeare interpretats per l’actor Jordi Boixaderas amb música composada expressament per a l’ocasió i interpretada en directe per la Il·lús Teatre Orchestra.

La Cobla Mediterrània i la cantant Marta Valero protagonitzaran l’espectacle Un sabadellenc en terres americanes, un homenatge al compositor Agustí Borgunyó de qui s’ha celebrat recentment el cinquantenari de la seva mort. La Cobla Mediterrània i la cantant Marta Valero protagonitzaran aquesta proposta sota direcció de Bernat Castillejo. En l’apartat musical tindrem també el concert de la Lu Rois i el flamenc de Cristian Saucedo.

Pel què fa a l’escena local veurem la rondallaire Sherezade Bardagí, que oferirà l’espectacle de contes per a adults La nit als ulls, i la Joventut de la Faràndula, que portarà la comèdia Mentiders, amb la qual ha aconseguit nombrosos premis a diferents concursos teatrals de Catalunya.

El cinema repetirà amb la ja clàssica sessió dedicada a les produccions guanyadores del Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló i amb la integració a la programació del cicle de cinema científic de la Fundació Bosch i Cardellach, que projectarà les pel·lícules Edison, the man i Un doctor en la campiña acompanyades d’una tertúlia posterior entre els assistents.

El Fresc Festival Sabadell 2018 està organitat per la FundacióAntiga Caixa Sabadell 1859, Joventuts Musicals de Sabadell i UiU Promotors, amb el BBVA CX com a partner principal.
-Publicitat-