Gemma Lienas guanya el Premi BBVA Sant Joan amb El fil invisible

0
Gemma Lienas

L’escriptora i conferenciant Gemma Lienas és la guanyadora del 38è Premi BBVA Sant Joan de literatura amb l’obra El fil invisible, una novel·la amb una doble trama: la recerca d’un misteriós secret familiar, originat durant la segona guerra mundial, i la reconstrucció del veritable paper d’una científica del segle XX.

L’obra El fil invisible ha estat declarada com a guanyadora pel jurat, d’entre un total de 44 obres rebudes a concurs. El premi s’ha lliurat avui, 18 de juny, al Saló modernista de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, en un acte presidit pel M. Hble. Sr. Roger Torrent.

Durant l’esdeveniment s’ha pogut gaudir de l’actuació ‘Una lectura amb moviments”, al voltant de l’obra guanyadora a partir de la veu de la protagonista, interpretada per l’actriu Laura Aubert, i el moviment corporal de l’acròbata Quim Giron. Tot combinat amb música tradicional de la Bretanya a càrrec de l’acordió diatònic de Marc del Pino.

Convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA CX, el guardó és el tercer més ben dotat de les lletres catalanes: 35.000 euros lliures d’impostos i a banda dels drets d’autor. Edicions 62 es farà càrrec de l’edició comercial de l’obra guanyadora.

El Premi BBVA Sant Joan va ser instituït per Caixa Sabadell l’any 1981 amb l’objectiu de contribuir a l’impuls i normalització de la literatura catalana que vivia llavors -com totes les manifestacions culturals- una empenta renovada pels nous temps històrics.

 

-Publicitat-