Turistes a Sabadell

0
turistes a sabadell
Aeroport de Sabadell. Foto: Gemma Cascón
Quan ve algú de fora a visitar-nos i ens toca ensenyar la ciutat, de seguida ens assalta el dubte. Què tenim d’interès a Sabadell? Què ens identifica?

Pensant en quines coses poden fer atractiva una ciutat com la nostra, segurament la resposta no passa per tenir un llistat de museus o d’edificis singulars, sinó més aviat per oferir activitats destacades i diferencials. Una ciutat com Igualada, per exemple, amb prop de 40.000 habitants, organitza al llarg de l’any un munt d’activitats pròpies i úniques. Des del Rec.0, passant per la Mostra d’Igualada fins a l’Eixarcolant (Jornada gastronòmica de les plantes oblidades), per citar només alguns exemples.

Sabadell, ciutat turística

A Sabadell s’acaba de presentar el Pla Estratègic de Turisme, impulsat per l’Ajuntament de Sabadell conjuntament amb la Diputació de Barcelona, una eina que ha de permetre definir precisament els principis bàsics del model turístic de Sabadell a mig termini i les directrius a llarg termini. I això vol dir que cal fixar-se en les potencialitats de la nostra ciutat.

És un projecte on es parteix de zero, ja que mai s’havia plantejat considerar Sabadell com una ciutat turística. On és important tenir present el potencial real dels recursos i l’oferta turística actual, sense pretendre ser una altra cosa. Conscients de que la paraula “turisme” pot tenir connotacions negatives, es ressalta que l’activitat turística contribueix a dinamitzar altres sectors, com la gastronomia i el comerç. Conscients també de que la població no considera a priori, la pròpia ciutat com un lloc “d’interès especial”, es creu important que amb el temps aquesta percepció canvïi. I pensant tan en el sector públic com privat, es creu necessari canviar l’enfoc de mercat local a mercat turístic.

Un canvi de xip, vaja, que no es fa en quatre dies. On no només cal convèncer als de dins, sinó sobretot als de fora.

El pla estratègic complet el podeu consultar en aquest enllaç

Quins són els objectius del pla?
  1. Disposar d’un producte turístic articulat, de qualitat i atractiu
  2. Liderar productes / mercats atractius
  3. Assolir fórmules efectives de governabilitat del turisme
  4. Posar Sabadell en el mapa turístic català
Un cop feta la valoració de recursos existents, s’arriba a la conclusió de que cal potenciar sobretot:
  1. El turisme esportiu
  2. El turisme cultural
  3. La dinamització del turisme de negocis, reunions i congressos.

Dues de les accions que es faran aviat són: la creació de l’Oficina Municipal de Turisme  i una web de turisme específica.

Però no cal patir perquè, tal com han dit a la presentació d’aquest pla estratègic, ni es vol buscar un turisme de massa ni “volem ser Lloret”.

-Publicitat-