Clubs de lectura: llegir i compartir

0
clubs lectura

Si els clubs de lectura són indicadors de l’índex de lectura d’una ciutat, podem afirmar que a Sabadell es llegeix i molt. I és que tenim una amplíssima oferta que ha anat creiexent amb els anys i sembla que això no s’atura, tot el contrari.

En un club de lectura hi passen moltes coses. Són llocs que esdevenen punts de trobada de persones amb inquietuds i interessos similars on es parla i es conversa, s’escolta, es llegeix, es reflexiona, es comenta, es compren… Hi ha participació activa i interacció amb el grup. I el calendari marcat ajuda a crear l’hàbit de lectura que de vegades es perd si no es té una certa “obligació”.

Compartir l’experiència de la lectura és molt enriquidor, perquè ens permet ampliar punts de vista, debatre, aprendre, aprofundir. I en la vessant comunicativa ens ajuda al nostre desenvolupament personal i d’expressió, sigui en la pròpia llengua o en alguna altra (anglès, francès). Tots són punts a favor i no ens oblidem d’una qüestió important, ens ho passarem molt bé. El plaer de llegir un llibre va molt més enllà de la lectura individual, ja que s’exten a la lectura compartida.

On trobar Clubs de Lectura a Sabadell?

Les Biblioteques: 

Tenen una oferta amplíssima. Ni més ni menys que 27 clubs diferents. Novel·la, teatre, assaig, còmic i novel·la gràfica, idiomes, viatges, infantil i juvenil. Més info a la web. Inscripcions fins el 3 d’octubre.

Les novetats d’aquest any a les biblioteques són:

Club de lectura LGTBIQ+ a la Biblioteca del Sud, coordinat per Alba Barbé, antropòloga i directora del documental En/Femme, organitzat en col·laboració amb Ca l’Enredus – Actua Vallès. A partir de la lectura de diverses novel·les, obres d’assaig i còmics, es proposa un recorregut emocionant i disruptiu per mitjà de les relacions afectives i les identitats sexuals i de gènere. Entre altres, es llegiran A la cambra fosca, de Susan Faludi; Cuerpos
sexuados, d’Anne Fausto-Sterling, i Tu nombre escrito en el agua, d’Irene González Frei.

Club de música clàssica i lírica a la Biblioteca Vapor Badia, coordinat pel musicògraf
Albert Ferrer Flamarich. Ofereix les claus per introduir-se i aprofundir en els
principals compositors i estils de música clàssica i operístics de la temporada de
concerts de la ciutat.

Club dels Serièfils, a les biblioteques de Can Puiggener –especialitzada en sèries de tv– i Vapor Badia. A càrrec d’Antoni Carné, organitzador del Festival de sèries de Sabadell
(2014-2015). A cada sessió es comentaran les ficcions televisives que han ajudat a fer
que la petita pantalla ja no sigui la germana pobra del cinema i es traçarà un itinerari
cultural, posant-les en relació amb la literatura i el cinema.

Les llibreries:

  • La Llar del Llibre: Els Dimecres negres (novel·la negra), Diaris personals, La novel·la en temps real (novetats literàries), Club de lectura juvenil (a partir de 10 anys). Més info per correu
  • Librerío de la Plata: El Club de l’Ada (literatura fantàstica, de terror, de l’absurd), Clubs infantils (Lletres menudes, Els Imaginaris, Crispetes i lletres), Club de lectura (el clàssic), Club en Francès, Voces y ecos del andar femenino (pensament i obra de dones), El instante raro (poesia), Club de ilustrados (llibres il·lustrats). Més info al 93 513 80 41.
  • Llibreria Macondo: Club d’adults (novel·la al voltant d’una copa de vi), Club de la Siesta (13-18 anys): llibres de terror, ciència ficció o fantàstic dinamitzat per Carme Ferrer, Club de la Tribu (lectura feminista) amb l’autora Carmen G. de la Cueva. Més info per correu.

Entitats:

 

-Publicitat-