LaSala Teatre, una “rara avis” del sector cultural

0
Laika

Fa dos anys celebràvem el 10è aniversari de La Sala Teatre, un centre cultural d’arts escèniques adreçat a les famílies i escoles de la ciutat i el seu entorn. Un projecte sòlid, que al llarg del temps ha anat evolucionant, sempre mantenint intacta la seva devoció per oferir una programació contemporània, de qualitat i exigent alhora que plena de sensibilitat.

“Sou rarets” es deia amb humor a la presentació de la temporada 2018/19. I és que, tal com afirmava Daniel Carreras, de la companyia Xirriquiteula, “no existeix arreu d’Espanya cap projecte com aquest”. Un cas excepcional doncs, que va molt més enllà d’oferir una programació teatral de qualitat dirigida al públic familiar. “Es tracta d’anar més enllà de la simple exhibició proposant temes de debat i aprenentatge a les famílies”, afirma Eulàlia Ribera, directora de LaSala.

A més, s’han ampliat els vincles i sinèrgies amb entitats de la ciutat per potenciar el treball conjunt i crear xarxa i hi ha un interès especial en posar en valor la part social.

Amb els nens es pot parlar de tot

L’aposta d’aquesta temporada passa per trencar tòpics i demostrar que amb els nens es pot parlar de tot. I això es farà amb una sèrie de xerrades i tallers que tot estirant el fil de temes plantejats als espectacles que formen part de la programació, permeten aprofundir en qüestions que afecten al dia a dia de les famílies i són importants per al creixement i desenvolupament personal de nens i joves.

Xerrades programades
27 setembre: ‘Vull una mascota’, sobre com conviuen animals i família, vinculada a l’espectacle Laika
10 de gener: ‘A qui estimes més?’, sobre com gestionar la gelosia en els infants, vinculada a El rei de casa
7 de febrer: ‘Dir adéu per sempre’, sobre com gestionar el dol en els infants, organitzada per la Creu Roja, vinculada a Euria.
14 de març: ‘Ja ho faig jo sol/a’, sobre com potenciar l’autonomia dels més petits,  vinculada a En Jan Totlifan
La ciència com a fil conductor per al públic a partir de 8 anys

Els espectacles per al públic més gran tindran la ciència molt present. La temporada ha començat el 30 de setembre amb Des d’Arquímedres fins a Einstein (de Creaciència), un espectacle on Dani Jiménez proposa un viatge a través dels experiments científics que han canviat el curs de la història.

Laika, de Xirriquiteula Teatre (6 d’octubre), ens explica la història de la gossa que els soviètics van enviar a l’espai l’any 1957. Però sense amagar-ne cap detall.

Amigoo, de Mumusic Circus (12 de gener), porta la física de dos ballarins i un contrabaix a extrems insospitats. A Euria, Markeliñe (16 de febrer) ens explica amb una bellesa sorprenent, el dol i els cicles de la vida.

A Una ciutat d’ombres (Com un llum, 16 de març), la teoria de la llum i el color ajudaran a crear un skyline de ciutat.

I el darrer cap de setmana de la temporada, per al públic més gran, Molsa (de Thomas Noone Dance, 27 d’abril), ens farà viure una història d’amistat i la fugida d’uns refugiats.

El Més Petit de Tots arriba a la catorzena edició

el més petit de tots

El mes de novembre arriba una nova edició del festival internacional d’arts escèniques El Més Petit de Tots (del 10 al 25 de novembre). Per Sabadell hi passaran tots els espectacles programats de forma exclusiva per a la franja d’edat de 0 a 5 anys i serà seu de la trobada internacional de professionals. Un festival que creix en amb una oferta formativa per a mestres, més conferències i diàlegs i més compromís polític.

 

 

-Publicitat-