El Més Petit de Tots arriba a la 14a edició com a festival referent al sud d’Europa

0
14a edició el més petit de tots

La 14a edició d’El Més Petit de Tots, Festival d’Arts Escèniques per a nens i nenes de 0 a 5 anys, tindrà lloc entre el 10 al 25 de novembre, amb 122 funcions repartides per 11 poblacions catalanes, amb més de 15 companyies nacionals i internacionals que mostraran les propostes més innovadores.

Els espectacles, bona part dels quals són internacionals, es complementaran amb tallers adreçats a les famílies i als professionals de la docència, a més d’unes jornades professionals on es debatrà el futur de la creació artística adreçada a la primera infància.

El festival va néixer a Sabadell l’any 2004, a partir d’una iniciativa de LaSala Teatre i, des d’aleshores, s’ha anat expandint per Catalunya, primer a diversos teatres del territori i aquest any, també com a novetat, a d’altres recintes com biblioteques i fàbriques de creació.

A Sabadell, El Més Petit de Tots oferirà 41 funcions, de les quals 18 són per a escolars, repartides entre LaSala Teatre i Ca L’Estruch. A més, es portaran a terme tres tallers familiars a les biblioteques del Nord, de Ponent i Vapor Badia.

Jornades professionals

Per tercer any consecutiu, la iniciativa inclourà unes jornades professionals que es portaran a terme del 15 al 18 de novembre a L’Estruch Fàbrica de Creació de Sabadell, sota el lema Crossing Borders i en les quals hi participaran una seixantena de representants de diferents festivals nacionals i internacionals, així com companyies artístiques d’arreu del món. Un espai de de trobada per debatre sobre la creació escènica per als espectadors més petits. Les conferències són obertes al públic, però l’aforament és limitat.

Coincidint amb aquesta trobada, el pati de Ca l’Estruch acollirà una festa oberta a
tothom amb instal·lacions com els Playscapes de la companyia belga Den Draad, el
Casalarva dels catalans Associació Blink Flash, els Hippos de Zum-Zum Teatre i Quim
Bigas (premi a la Millor Estrena de Carrer a la darrera edició de la Fira de Tàrrega) i els
Xics del Xurrac, la primera colla castellera nascuda en una fusteria.

Amb tot plegat, s’ha convertit en el festival de referència al sud d’Europa en l’àmbit de la creació escènica per a espectadors de 0 a 5 anys.

-Publicitat-