Maria-Mercè Marçal (Ivars d’Urgell, 1952 – Barcelona, 1998)

Em despullo de tot
per esperar-te.
Dels alfabets que he après
i de l’escorça.
Tombo tinters
i, amb un gest
sense trampes,
tallo en rodó
el cap de tot esquema.

Maria-Mercè Marçal va escriure aquest poema, inclòs al seu llibre “Sal oberta” (1982), per homenatjar el poeta sabadellenc Pere Quart. És a Sabadell on l’any 2008 neix la Fundació Maria-Mercè Marçal, concretament al Vapor Codina, de la mà d’Heura Marçal, Josefina Birulés, Maria Antònia Gusi, Sílvia Amigó, Montse Barderi i Eulàlia Valldosera, per honorar, estudiar i difondre l’obra i la figura de Maria-Mercè Marçal. L’any 2017 es va traslladar la seu de la fundació a la Biblioteca Nacional de Catalunya. Durant l’edició d’enguany del Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat vam tenir ocasió de gaudir de l’excel·lent espectacle “No res és tot” dedicat a Marçal, dirigit per Jordi Bosch i interpretat per Marta Marco, Mercè Sampietro, Emma Vilarasau, acompanyades per Andrea Motis, Joan Chamorro i Josep Traver. La selecció de textos va anar a cura de la sabadellenca Montse Barderi, patrona de la Fundació Maria-Mercè Marçal.

 


Secció realitzada per la poeta Anna Garcia Garay

-Publicitat-