Juntes fem circ promou que mares i fills/es comparteixin l’aprenentatge lúdic

0
juntes fem circ
Performance final. Foto: Gemma Cascón

Juntes fem circ ha tancat la seva segona edició amb una performance final on es mostrava un tast del que han treballat durant les set sessions realitzades del 16 d’octubre al 27 de novembre. Malabars, circ i trapezi són les modalitats que han après de la mà de la Sabrina Catalán, tallerista i la Marta Lorite, psicòloga social. La idea és que tinguin una coneixença bàsica, expliquen els organitzadors, perquè al cap i a la fi és l’excusa per treballar la relació familiar.

El projecte, impulsat pel Servei d’Informació i Atenció de la Dona (SIAD) en col·laboració amb el Taller d’Art, Cultura i Creació (TACC) i l’Estruch, “treballa els llaços afectius entre mare i filla i millora la relació a través de tallers de circ”, segons explica Elsa Rodríguez, coordinadora de Junte fem circ. Per la responsable, és un “element transformador que treballa la cohesió entre ambdues persones i trenca barreres a través del contacte físic i corporal“.

Durant les diferents sessions, s’han treballat conceptes com l’auto coneixença, la creativitat, l’apoderament, el treball en equip i la confiança mútua entre les mares i els seus fills i filles adolescents, mitjançant el circ i les seves disciplines.

A cada sessió es feia una petita introducció amb una dinàmica per treballar una temàtica diària, que s’acabava de desenvolupar amb l’aprenentatge circense. Juntes fem circ “defuig dels espais terapèutics a l’ús. Les emocions, sentiments afloraran de manera natural, però no és l’objectiu”.

Juntes fem circ té l’objectiu de donar valor al treball de cures que de manera natural s’ha assignat a les dones. I va més enllà. Ofereix un espai on les mares puguin compartir un espai de lleure i d’aprenentatge lúdic amb els seus fills i/o filles.

Performance final. Foto: TACC
-Publicitat-