Sabadell és la ceba

0
sabadell és la ceba
Foto: Cesc Prat

Que Sabadell és una ciutat singular fa temps que ho sabem. I que una ciutat la fan les persones, també.

Al març, l’Ajuntament presentava la campanya “Sabadell és” que volia reforçar la identitat col·lectiva de la ciutadania i l’orgull de pertinença. A priori tenia un petit problema de base, i és que les primeres coses que ens venen al cap si plantegem una afirmació com aquesta, són, malauradament, negatives.
Però el que pretenia en realitat aquesta campanya és una cosa més senzilla. Està comprovat que allò que pensem sentim i desitgem de forma repetida reestructura el nostre cervell. És a dir, les afirmacions positives repetides acaben transformant la idea que tenim d’una cosa o situació. A mesura que ens repetim una afirmació ens l’acabem creient.

Certament, ens cal ser positius i fer pinya per tal que la dita “a Sabadell cadascú va per ell” comenci a ser una cosa del passat. i continuant amb l’eslògan, podríem dir que “Sabadell és la ceba”, que juga amb el “Sabadell és la pera”.

La ceba que es cultiva i es menja

S’acaba de presentar la ceba de Sabadell, com a signe d’identitat, una varietat pròpia fruit del projecte desenvolupat per la Fundació Miquel Agustí, al llarg dels deu últims anys. Ha estat l’encarregada dels treballs de selecció i caracterització agronòmica que s’han dut a terme a diferents finques de Sabadell per trobar un producte adequat a les necessitats actuals. El resultat és una ceba que destaca per la seva dolçor i qualitat.

Enguany se n’han cultivat pocs quilos que s’han venut a diferents parades d’agricultors locals del Mercat Central. Els pagesos interessats poden demanar llavors d’aquesta varietat de ceba a la Regidoria de Sostenibilitat.

Puraceba

I, com dèiem, una ciutat no és res sense la seva gent i les seves idees. Puraceba neix com “una marca de Sabadell, gamberra, vintage, bruta, surrealista, poètica, irreverent, comercial i sorprenent”.  Al darrera, gent positiva amb molt d’entusiasme que reclama el dret d’enamorar-se del simple viure a la ciutat i vol fomentar els valors de sabadellenquisme per impulsar productes i projectes fets a Sabadell. En definitiva, reivindiquen, la ciutat. I ho fan amb un eslògan potent, “Sabadell és capital”.

puraceba
Edició limitada de 100 exemplars

Per fer possible el projecte han iniciat un verkami.

La Ceba de Sabadell

De la mateixa manera que existia l’adhesiu del Burro Català, el col·lectiu Malapell proposava ja al 2010, La Ceba de Sabadell, una enganxina de color blanc que ens havia de permetre fer circular l’orgull sabadellenc allà on anéssim. El projecte va començar doncs farà deu anys i encara segueixen actius pensant en noves propostes que aviat sortiran a la llum. La Ceba de Sabadell es pot trobar a: l’Estanc Aragay, Cortines Ventura i a Ripsa Taller Mecànic.

ceba malapell
Campanya No siguis burro, enganxa’t la ceba. Col·lectiu Malapell

Alguna ceba més?

-Publicitat-