Música en Vena al Taulí per millorar l’estada de les persones ingressades

0
música en vena
L’hospital Parc Taulí inicia un programa de gires musicals en col·laboració amb Música en Vena i l’Orquestra Simfònica del Vallès per millorar l’estada de les persones ingressades i dels seus familiars.

La música en directe d’alta qualitat facilita la recuperació del malalts, acompanya als familiars i contribueix a una millora de l’ambient de treball a l’hospital.

El primer microconert ha tingut lloc el 12 de febrer amb el trio de corda de l’OSV compost per Nathalie Smirnoff (violí I), Xavier Riba (violí II) i Joan Esplugas (violoncel) que han ofert un repertori de Vivaldi, Pachelbel, Corelli i Bach a l’Escola de la planta de Pediatria i l’Hospital de Dia d’oncologia.

Aquesta iniciativa permetrà comptar amb artistes de primer nivell de l’Orquestra Simfònica del Vallès que acudiran tots els mesos a diferents unitats del centre sanitari. El repertori musical serà escollit amb cura pel Comitè Assessor de Música en Vena junt amb la direcció artística de l’OSV, seguint paràmetres instrumentals bàsics com el timbre, la tessitura i el volum.

No és cap secret que la música és posseïdora d’un elevat poder sobre els estats anímics. Utilitzada amb saviesa, és una reconeguda eina sanadora des de temps ancestrals. Estudis recents, liderats per Música en Vena, indiquen que l’exposició freqüent a la música en directe en pacients ingressats a l’hospital redueix els estats d’ansietat i la percepció del dolor.

Aquest projecte és possible gràcies a la implicació i la col·laboració de la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX

-Publicitat-