Sabadell celebra el 8 de març amb el lema “Dones i cossos”

0
dones i cossos
8 de març de 2019. Dia internacional de les dones

Totes les altures. Tots els colors. Tots els orígens.
Totes les mides. Totes les edats.
Tots els cossos.
Totes les dones.

Sota el lema “Dones i cossos”, Sabadell commemoració el Dia Internacional de les Dones remarcant la necessitat de deixar enrere cànons i estereotips relacionats amb el cos femení, tot reivindicant la llibertat de les dones sobre els nostres propis cossos.

Cal que la societat deixi de cosificar les dones, perquè això provoca relacions de poder asimètriques entre gèneres, constituint en molts casos la base de diferents tipus de violències, físiques i sexuals.

I alhotra és necessari lluitar contra l’estandardització, fent una crida a respectar i estimar la diversitat d’estils corporals i apoderant les dones perquè poguem decidir independentment de mandats socials imposats.

La regidora de Drets Civils i Gènere, Míriam Ferràndiz, subratlla que “es posa la mirada en un model inclusiu, divers i respectuós, lluny de l’estandarització dels cossos que discrimina a qui surt de la norma”.

El Programa 

L’acte central començarà el divendres 8 de març, a les 18.30 h, a la plaça de l’Alcalde Marcet, des d’on s’iniciarà un recorregut fins a la plaça del Doctor Robert. En aquest espai (19 h), es farà una actuació musical i la lectura del manifest, a càrrec de membres de la taula de Gènere, Feminismes i LGTBI.

El programa inclou més d’una trentena d’activitats com exposicions, tallers, espectacles, xerrades, recitals poètics, ….la majoria gratuïtes.

Per citar-ne només alguns. La IV Fira del Llibre Feminsta, del dissabte 9 de març a la Plaça Doctor Robert, la conferència “Ecología y feminismo para transformar el mundo” a càrrec de Yayo Herrero, antropòloga, enginyera, professora i activista eco feminista, el recital poètic a tres veus “Cuerpos sororos / cuerpos sonoros” o la performance sonora “Manual” a l’Estruch (23 març). També es fan una sèrie de tallers interessants com “Dones que habiten cossos” (per a dones majors de 60 anys), “Twerking per a empoderar”“Taller Drag Queer” i “El nostre cos mitjà d’expressió” (per a majors de 18 anys).

Pots consultar el programa aquí

8 de març Sabadell Dones i cossos
Cartell guanyador dissenyat per Viena Boedo Barnet

 

-Publicitat-