Nanopartícules en l’univers: formació i propietats de la pols còsmica

0

Dimecres 6 de març de 2019
Agrupació Astronòmica. Prat de la Riba s/n
20.00 h
Entrada lliure

Nanopartícules en l’univers: formació i propietats de la pols còsmica

A càrrec de Stefan Bromley

Els silicats que integren la pols còsmica es formen al voltant d’estrelles durant les etapes avançades de la branca asimptòtica gegant (RAG), moment en el qual són ejectats al medi interestel·lar (MIS). Presentem un mètode teòric complementari als mètodes experimentals per entendre la formació, estructura i propietats dels nano silicats, amb models a nivell atòmic i electrònic, que poden proporcionar informació per entendre la formació i estructura dels nano silicats.

Stefan T. Bromley és professor en la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA). Investiga en el Departament de Química Física i en l’Institut de Química Teòrica i Computacional (IQTCUB) de la Universitat de Barcelona.

-Publicitat-