Tamarindo dulce + Pétalos + Sensef + Ilustrando

0
Tamarindo dulce

Divendres 5 d’abril 2019
Estruch. Sant Isidre, 140
18.00 h
Entrada lliure

Tamarindo dulce Sessions

Sessions d’improvisació i experimentació amb so digital en directe que des de 2017 Yansy Soler fa en col·laboració amb altres músics i artistes. La decadència de la societat occidental i de la condició humana, així com l’experiència migratòria de Yansy Soler, són els eixos conductors d’aquestes sessions de performance, acció i so que barreja l’absurd amb els elements autòctons i tradicionals cubans i la seva contraposició amb els elements recentment adquirits per el seu pas vital per Tarragona i Barcelona.

Yansy va néixer a Santiago de Cuba. Quan era nen, participava en grups de teatre escolars i corals, ballava hip-hop amb amics del barri i, al mateix temps, dibuixava, construïa i arreglava dispositius electrònics. Com a adolescent, va ser seleccionat a l’escola d’interpretació i a més va començar a rebre classes de percussió però finalment va decidir estudiar arts visuals. A partir del 2012 estudia a l’escola Massana de Barcelona i treballa amb Marcel·lí Antúnez, que genera un gran impacte i influència en la seva obra.

Pétalos de Marina González Ferreiro i Julio Sosa. Música i visuals

Spas, massatges, classes de yoga, cursos de meditació, infusions relaxants i llibres de pintar mandales. L’imaginari amb el que Marina G. treballa està relacionat amb la barreja de religions vinculades al New Age, l’autoajuda, i les teràpies de gestió de l’estrés.

Amb una actitud que oscil·la entre el vandalisme i la iconoclàstia per un costat i la innocència i l’entrega per l’altre, la artista acumula i genera vincles entre les imatges i productes de les tendències espirituals contemporànies que observa.

Marina González Guerreiro és graduada en Belles Arts per la Universitat de Salamanca y màster en Producció Artística per la Universitat Politècnica de València. Entre les seves exposicions més recents destaquen Work Hard Dream Big (Internet Moon Gallery, 2018), Luchar, creer (Galería Adora Calvo, 2018), PAM!PAM! (IVAM, 2017), o Mi degeneración (Espacio Proa, 2016).

Julio Sosa és un artista multidisciplinari que treballa principalment amb música, so i mitjans electrònics. En el seu treball més recent, explora la producció musical i sonora, alternant entre estils musicals d’Amèrica Llatina i el Carib, música urbana, techno i música electrònica. Últimament li interessa investigar sobre espiritualitat i el ritualisme en la música. Sobretot vol utilitzar la música i l’art per construir ponts i connexions dispars i inusuals entre cultures i idees.

Ilustrando con mujeres de la tercera edad

Moscas de compañía és un projecte col·lectiu d’Ana Nan, Inés García, Lorena Madurga y María Figueroa, quatre dones creadores provinents de diferents disciplines artístiques. Des de l’estiu de 2016 han treballat des de la il·lustració i el disseny editorial i amb projectes participatius centrats en la creació de vincles afectius i llaços de sororitat que ens ajuden a reflexionar sobre les construccions socials que ens oprimeixen col·lectivament i que s’arrelen en nosaltres a través de dolors individuals.

Desenvolupen un mètode pedagògic per a treballar la memòria individual i col·lectiva de dones de la tercera edat, utilitzant com a eina principal la il·lustració.

Sensef. Marina Tsartsara

Instal·lació-performance basada en les sensacions físiques autobiogràfiques d’un grup de dones amb condicions cròniques limitants i la seva expressió / compartir a través de moviment, vídeo i text. Aquest projecte transdisciplinari explora la política del cos amb limitacions socials, el cos vulnerable, el cos efímer, mentre convida la participació sensorial, física i emotiva dels espectadors a través de la seva pròpia experiència de l’obra.

Marina Tsartsara (MSc) és artista i investigadora interdisciplinària amb eines la coreografia i arts visuals. És educadora artística, somàtica i terapeuta de la tècnica d’anatomia vivencial: Body-Mind Centering. Els seus interessos d’investigació són: site-specific performance, performance mèdica, performance autoetnografica i la corporeització de l’espectador / performance participatoria.

-Publicitat-