Vet Aquí Sabadell arriba a la seva quarta edició

0
cartell vet aqui sabadell

La quarta edició del Festival de contes Vet Aquí Sabadell comença el divendres 22 de març i s’allargarà fins el 6 d’abril amb un programa que inclou una trentena d’activitats relacionades amb els contes i la narració oral dirigides a públic de totes les edats.

Aquest any anirà a càrrec de l’Associació CaraVÀS, a la qual s’han integrat un bon nombre de rondallaires sabadellencs. Serà l’edició més àmplia, diversa i extensa, territorialment parlant, de totes les que s’han celebrat fins ara. El que no ha canviat és la voluntat de convertir Sabadell en una ciutat de conte aprofitant la commemoració, el 2 d’abril, del Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil que, al seu torn, recorda la data del naixement de l’escriptor danès Hans Christian Andersen.

La inauguració oficial, serà el proper divendres 22 de març  (21.00h) amb un espectacle “a l’estil de la Colla de Sabadell” que tindrà lloc a l’Espai FOC-Botiga Ventura (Via Massagué 5-7). Serà el tret de sortida de dues setmanes en les quals els contes es situaran al centre de l’activitat cultural sabadellenca amb activitats majoritàriament dirigides al públic familiar però que no obliden el públic adult.

Les propostes inclouen la tradicional sessió de contes a l’Aula Hospitalària del Parc Taulí, concebuda per tal que els nens i nenes que hi estan ingressats puguin gaudir també del Festival. Serà el divendres 29 de març (12.00) amb la participació de les narradores Laberta Delpoblet i Susagna Navó.

El dissabte  30 de març, es realitzaran sessions de contes pràcticament simultànies a totes les Biblioteques Municipals de Sabadell, a càrrec de narradors i narradores de la ciutat.

El moment culminant del festival arribarà el dissabte 6 d’abril amb dues autèntiques maratons de contes: una protagonitzada per professionals (Amfiteatre de l’Espai Cultura Sabadell, d’11.00 a 13.30) i una altra a càrrec de rondallaires voluntaris a La Llar del Llibre (d’11.00 a 13.00 i de 17.00 a 19.00).

Centres docents i residències de gent gran també seran espais que acolliran el festival . Les escoles Nostra Llar, Vedruna Carme Sabadell, Escolàpies Sabadell, Escola Pia de Sabadell i Enric Casassas aprofitaran el Festival de Contes de la ciutat per desenvolupar activitats relacionades amb la narració oral, la majoria a càrrec dels propis alumnes i obertes a tothom. D’altra banda, l’alumnat dels Tallers de Teatre de la Joventut de la Faràndula i del Centre Sant Vicenç  aniran a Sabadell Gent Gran (30 de març, 11.15h) i Allegra Sabadell (6 d’abril, 11.00h) per explicar contes als avis i àvies.

Recollida solidària de contes infantils i juvenils

El festival inclou dues activitats continuades durant els dies de la seva celebració. D’una banda, la recollida solidària de contes infantils i juvenils. Aquest any s’hi han sumat la majoria d’escoles de Sabadell, que promouran les donacions entre els seus alumnes i recolliran material que s’afegirà a les donacions de particulars. Per a tothom que vulgui col·laborar, les aportacions es poden realitzar ja a La Llar del Llibre (c. Sant Antoni i pg. de la Plaça Major), l’Abacus Sabadell, el LibreRío de la Plata, El Corte Inglés Sabadell, la Llibreria Macondo, la Bodega Coca i les Biblioteques Municipals de Sabadell.

D’altra banda, i en col·laboració amb Sabadell Comerç Centre, el Festival organitza la Gimcana Vet Aquí. Sis personatges de conte han perdut objectes que han anat a parar als aparadors de diversos comerços del Centre de Sabadell. Els nois i noies que ho vulguin poden localitzar-los, omplir la butlleta que trobaran als establiments i participar, així, en el sorteig de molts premis.

Martí Mas, autor del cartell

El cartell del Vet Aquí Sabadell 2019 ha estat creat per Martí Mas, guanyador del concurs convocat entre els alumnes de segon curs d’Il·lustració de l’Escola Illa, per triar la imatge del Festival. El jurat encarregat d’avaluar els treballs estava integrat pels professors de l’Illa Agustí Hurtado i Montse Cascante i per Mireia Llunell i Susagna Navó, com a representants de l’Associació CaraVAS.  A més del cartell guanyador van escollir també el primer i segon finalistes, que van recaure en els treballs dissenyats per Joan Romero i Cristina López respectivament.  Tots els cartells presentats a concurs es podran veure exposats a La Llar del Llibre, del divendres 29 de març al dissabte 6 d’abril.

Cartell dissenyat per Martí Mas

Aquí pots veure el Programa complet del festival 2019

-Publicitat-