Una Diada de Sant Jordi dedicada a la Colla de Sabadell

0
sant jordi sabadell 2019

El Passeig, la plaça del Doctor Robert i la plaça de Sant Roc són els espais centrals de la diada, que aquesta any tindrà la Colla de Sabadell com a protagonista

Una Diada de Sant Jordi dedicada a la Colla de Sabadell, amb més de 260 parades de llibres i roses, i 6 de llibreters.

La Lectura Pública organitzada pel Centre de Normalització Lingüística tindrà lloc al Racó del Campanar (11 a 14 h i 16.30 a 18 h). Aquest any estarà dedicada a textos de diversos membres de la Colla de Sabadell, a Joan Brossa i a Teresa Pàmies, les tres commemoracions literàries ressaltades enguany per la Generalitat.

D’altra banda, al mateix espai, les biblioteques hi faran un homenatge a la poesia catalana: Som poetes i a l’Ajuntament hi ha programat M’agrades igual, una sessió de contes a càrrec de Raig de Sol (18.00 h).

També al Racó és on hi haurà la parades de les biblioteques municipals de Sabadell (BIMS) i la del Museu d’Art, i també s’hi durà a terme l’aixecada de castells de Sant Jordi (19.30 h) i el concert de Ran, Ran, Ran organitzat per SBD Sona Jove (20.15 h). La ballada de sardanes –a càrrec de l’ACF Sabadell Sardanista– es farà enguany al Passeig, a les 18 h.

La Taula de Signatura de llibres serà de 10 a 14 h i de 16 a 20 h, a la pl. del Doctor Robert. Més de 40 autors locals hi signaran els seus llibres, que es podran comprar a les parades dels llibreters.

Els Jardinets de la Caixa de l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 oferiran com cada any parades de llibres i roses, com també activitats diverses, igual que ho farà el Museu Paleontològic. A més de les exposicions que es podran visitar (“Neandertals a Catalunya” i “Farcells de postguerra. Quan la Gana aguditza l’enginy”), destaca el concert “On són les lletres”, a partir de les set de la tarda, a partir de poemes de Miquel Martí i Pol, Joana Raspall, Miquel Desclot, Joan Brossa, Emilio Teixidor o Maria Mercè Marçal.

Activitats de les biblioteques municipals

La carpa de les biblioteques situada al Racó del Campanar homenatjarà la poesia catalana amb llibres, antologies i una cortina de breus poemes, alguns també infantils, que es podran llegir públicament i que seran gravats per al tradicional muntatge d’imatges que ha preparat els darrers anys aquesta Xarxa de Biblioteques. L’actor sabadellenc Enric López dinamitzarà aquest espai recitant. (D’11 a 14 i de 16.30 a 20 h)

A les 17.30 h, a la Biblioteca Vapor Badia, s’explicaran contes per a nens i nenes de més de 4 anys. Després, la Dolça Llibreta oferirà un taller d’enquadernació d’un llibre drac on hi podran participar també tots els nenes i nenes inscrits. A les 18 h, a la Biblioteca de la Serra, hi haurà el taller Viu el Sant Jordi a la Biblioteca, per a nois i noies de més de 7 anys i a la Biblioteca de Can Puiggener, a la mateixa hora, la Companyia Patawa explicarà La carpa dels contes.

Activitats del museus municipals

El Museu d’Història posarà una parada de llibres davant de la seva seu del carrer de Sant Antoni i una altre davant de l’Arxiu Històric, d’11 a 14 i de 17 a 20 h. A les 17.30 es llegirà el conte per a infants de 3 a 6 anys El drac de Sant Llorenç. I de 17 a 20 h organitzarà el taller Vine a fer dracs, flors i punts de llibre, al pati del Museu. A més, organitza visites guiades al campanar de Sant Fèlix, d’11 a 13 i de 17 a 20 h.

Per la seva banda, el Museu d’Art organitza el taller “Va de bèsties”, un homenatge al Bestiari de Pere Quart, al Racó del Campanar. Aquest llibre de Joan Oliver és considerat el bestiari contemporani més destacat de les lletres catalanes, en què el poeta sabadellenc beu d’un dels gèneres de tradició medieval més reconegut per fer una sàtira del món que ens envolta a partir del seu enginy descrivint la nostra fauna.

Un opuscle sobre la Colla de Sabadell

S’ha editat un opuscle sobre la Colla de Sabadell que es podrà recollir a les parades dels museus i les biblioteques municipals i a la de la Comissió 100 Anys de la Colla.
El recull, del qual se n’han editat 3.000 exemplars, té per objectiu divulgar què va ser aquest grup d’intel·lectuals que durant els anys vint del segle passat van propiciar que Sabadell visqués un dels períodes més brillants de la seva història pel que fa a l’àmbit cultural. Té 28 pàgines i consta d’una explicació de cadascun dels 9 membres del grup, d’una cronologia del que van fer i d’una bibliografia, a més d’unes imatges que l’acompanyen.

-Publicitat-