Medievàlia, festa i mercat a Sabadell

0
Medievàlia Sabadell 2019

Divendres 17 a diumenge 19 maig 2019
Mercat Central i voltants

Medievàlia se celebra a Sabadell des de l’any 1997 amb l’objectiu de recrear de forma lúdica i festiva l’antic mercat medieval de la nostra ciutat.

“Tot i que Sabadell és més conegut pel seu passat tèxtil, no podem oblidar que aquesta ciutat deu els seus origens i prestigi al comerç, la indústria i la pagesia”.

Què es fa a Medievàlia 2019?

Destaquen les escenificacions de fets que han ocorregut a la ciutat i que es complementen amb diferents espectacles, com lluites medievals, cercaviles musicals, danses, funcions de malabarismes i obres infantils, a més de diversos tallers infantils, tir amb arc medieval i mostres d’oficis antics, entre d’altres. Tot envoltat de parades al carrer de venda de productes d’artesania i alimentació, que es decoren a l’estil de l’edat mitjana.

Per reflectir l’ambient de l’època “tornarem a escenificar la compra de la vila, però a més incorporem moltes altres escenes reals que van tenir lloc a Sabadell”, comenta el president. Un any més s’ha confiat en El Ciervo per redactar els guions i coordinar i representar les escenificacions teatrals.

El Mercat compta amb 130 parades  i només hi haurà una zona de restauració a Plaça del Mercat.

Pel públic infantil es mantenen les atraccions medievals als Jardinets, els Jocs Gegants de fusta al carrer St Quirze, o el taller de softcombat. Com a novetat, el diumenge hi haurà un titellaire fent diverses representacions durant tot el dia.

Escenificacions

Dissabte al mati es rebrà a la Reina Elionor i farà la passejada per la fira. I a la tarda s’estrenarà l’espectacle de l’ajusticiament del Pericó Salelles, un sastre sabadellenc. Un personatge que va ser real a Sabadell a l’edat mitjana, i que se’n té constància gràcies al treball fet per l’historiador Lluis Sales. Als vespres se celebrarà la compra de la vila amb la presència de la Reina, amb les danses exòtiques a càrrec del centre asana. Diumenge hi haurà espectacles de lluites, que representaran el conflicte entre les families Togores i Requesens.

Durant el cap de setmana hi haurà cercaviles amb musica gràcies a Taraska, i malabars itinerants a càrrec de Malaboig. Un any més es comptarà amb la col·laboració dels Musics de Gràcia.

A la Plaça del Gas hi haurà una exposició de tallers d’antics oficis: de botes de vi, de llana, de picarols, suro, espart. L’Art del vitrall també farà demostracions al seu establiment del carrer Sant Quirze.

També s’han programat les quatre sessions de visites guiades pel Sabadell Medieval, on es recorreran els carrers que quedaven dins de la muralla.

I el diumenge al mati, Amics de Medievalia oferirà una degustació medieval de la Cassola del tros.

 

-Publicitat-